luni, 30 noiembrie 2009

Judith Viorst - Control imperfect



De când ne naştem până când murim, ne străduim ca totul să fie după dorinţa noastră, cu alte cuvinte luptăm pentru control. Plină de compasiune, pătrunzătoare intuiţie psihologică şi umor fin, autoarea ne învaţă să testăm posibilităţile şi limitele controlului nostru şi demonstrează că uneori este mai bine să lăsăm lucrurile în voia lor. Arta de a trăi constă şi în găsirea echilibrului optim între putere şi renunţare.

364 pg. PRET 23 lei (in librarii minim 35 lei)

duminică, 15 noiembrie 2009

Stephen King - Mobilul



„Cu atmosfera sa obsedanta, cu sarcasmul fata de cei inrobiti tehnologiei, cu scenele de violenta oribila si compasiune umana, Mobilul este ultimul roman al lui Stephen King si primul roman al secolului XXI care capteaza cu adevarat teroarea.“
The New York Times

448 pg. PRET 23 lei (in librarii 34 lei)

PRET NOU 20 LEI

I.J.Parker- Dragonul furtunii



Seria Sugawara Akitada

O intoarcere in timp, o aventura cu banditi, politicieni lipsiti de scrupule si calugari renegati: Japonia secolului al XI-lea şi un erou irezistibil, Sugawara Akitada. Nobil sarac si onest, functionar la Ministerul Justitiei, Akitada este trimis in Kazusa, o indepartata provincie din est, cu o misiune aproape imposibila: sa dezlege misterul disparitiei convoaielor care colectau taxele Imparatului. Prins in mijlocul unei conspiratii periculoase, trebuie sa afle adevarul intr-un taram al secretelor amenintatoare.

512 pg. PRET 20 lei (in librarii 32 lei)


PRET NOU 9 LEI

La pescuit de somon in Yemen




Doctorul Alfred Jones are nenumarate motive pentru a fi multumit de viata sa: ultima lucrare pe care a publicat-o, Efectele aciditatii sporite a apei asupra larvelor de tricoptere, sigur va starni un val de reactii in revista Pastravul & Somonul, postul sau de cercetator ihtiolog ii ofera satisfactie, iar el si sotia sa, Mary, tocmai au implinit douazeci de ani de casnicie - cu ocazia acestei aniversari, Mary i-a cumparat un cap nou pentru periuta lui de dinti electrica. Si totusi, de ce i se pare ca lipseste ceva?
Cand i se cere sa se implice intr-un proiect de introducere a somonului in apele din muntii Yemenului, Fred respinge ideea din start, considerand-o absurda.
Si totusi, neincrezatorul doctor Jones va porni intr-o calatorie fascinanta care ii va testa credinta - dar si abilitatile de pescar - si isi va descoperi increderea in sine, precum si capacitatea de a risca si de a iubi, ceea ce-l va surprinde atat pe el insusi, cat si pe apropiatii sai.

384 pg. PRET 26 lei (in librarii 39 lei)

PRET NOU: 10 LEI

Fetele destepte iau barbati cu bani



Cum au fost păcălite femeile cu vise romantice şi cum plătesc scump pentru asta
Fenomen care se răspândeşte cu repeziciune în societatea modernă, emanciparea femeii, începută acum mai puţin de 100 de ani, a dus la conştientizarea acută a minusurilor pe care le cunoaşte de milenii statutul femeii în familie, la locul de muncă, în viaţa socială.
În special în SUA, femeile au început să evalueze cu exactitate (şi cu amărăciune) aceste minusuri şi să încerce remedierea lor, pe căi uneori chiar exagerate, dar prezente cu insistenţă în viaţa de zi cu zi.
Acelaşi fenomen, poate cu caracteristici uşor modificate de personalitatea poporului nostru, se constată şi în România, unde, poate, rezumatul ultim al experienţei americane va fi de folos femeii moderne, în evaluarea aşteptărilor şi dorinţelor ei.
Elizabeth Ford şi dr. Daniela Drake prezintă în această carte date, situaţii şi povestiri adevărate care ne arată cum au fost păcălite femeile de propriile lor idealuri romantice şi cum s-a ajuns ca idealul mitic de „a avea totul” să însemne de fapt necesitatea de „a face totul”.


178 pg. PRET 16 lei (in librarii 24 lei)

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Lily Prior - Cabaret



Acest echivalent romanesc al peliculei lui Fellini Julieta si spiritele ii va zapaci pe multi si ii va incanta pe putinii care prefera realitatea pigmentata cu numeroase rasturnari de situatie." Booklist

Roma anilor '70. Freda Lippi constata ca Alberto, sotul ei ventriloc, marioneta si iubitul ei papagal, Pierino, au disparut in mod misterios. Pornind de la acest fapt, se construieste o intriga savuroasa, punctata cu flashbackuri care descriu momente, mai mult sau mai putin traumatizante, din tineretea Fredei. Totul pare mai degraba un puzzle, asupra caruia planeaza marea enigma a disparitiei celor trei personaje. Jocuri de cuvinte, dialog viu, o veritabila zbenguiala suprarealista - iata reteta unui succes garantat.

320 pg. PRET 19 lei (in librarii 30 lei)

PRET NOU: 8 LEI

Maestra in arta mortii - Ariana Franklin



Cambridge, 1171. Un copil este ucis in mod barbar, pe cadavru se vad ranile rastignirii. Alti copii sunt dati disparuti. Crestinii ii acuza pe evrei ca le tortureaza si le omoara copiii, si cauta razbunare. Ca sa scape comunitatea evreiasca de macel, seriful si oamenii lui i-au dus pe toti, barbati, femei, copii, in Castelul Cambridge, si asta in numele regelui Henric al II-lea, sub a carui protectie se afla. Regele vrea cazul repede rezolvat pentru ca are nevoie ca aceasta prospera comunitate de evrei sa-si plateasca din nou darile si ii cere ajutorul varului sau, regele Siciliei, care o trimite pe Adelia Aguilar, maestra in arta mortii, sa elucideze misterul

544 pg. PRET 22 lei (in librarii 35 lei)

PRET NOU - 11 LEI

Cum sa fii o lady



Gândită pentru noul secol, Cum să fii o lady te învaţă cum te îmbraci la serviciu, cum răspunzi unei invitaţii, ce trebuie să faci dacă automobilul ţi-a rămas în pană, cum aranjezi o cină, ce poşetă să alegi pentru o anumită ocazie sau cum poţi afla trecutul sexual al bărbatului cu care te gândeşti să ai o relaţie apropiată.

192 pg. PRET 18 lei (in librarii 30 lei)

Crimele lui Van Gogh - Jose Pablo



Un roman de serie neagra in care autorul ne dezvaluie primii pasi intr-un tangou criminal.
Fernando Castelli viseaza sa devina scenarist celebru si comite o serie de crime atroce doar pentru a avea despre ce sa scrie. Cinic, dar in acelasi timp amuzant, Feinmann semneaza o satira la adresa presei, a iubirii si a mortii.

320 pg. PRET 12 lei (in librarii 20 lei)

PRET NOU 7 LEI

Fetele Rele Obtin Tot Ce Vor, Fetele Bune Nu Pierd Nimic



In multe privinte exista un avans al femeilor. De la aparitia cartii „Fetele bune ajung in rai, cele rele oriunde vor”, m-a frapat intr-o masura si mai mare faptul ca nici femeile puternice nu s-au familiarizat inca prea bine cu gandul ca, in multe domenii, ele sunt mai bune. Scopul meu este acela de a privi cat mai obiectiv posibil aceste avantaje ale femeii si de a arata cum pot fi ele puse in valoare.
Noi am cedat prea multa vreme: Acolo unde barbatii se bat cu pumnul in piept, ei nimeresc adesea niste femei cu respectul de sine stirbit. Chiar cand dispun de niste posibilitati mai modeste, femeile competente le fac concurenta barbatilor. Numai femeia care isi cunoaste atuurile, care sansa de a le opune rezistenta.

352 pg. PRET 18 lei (in librarii 25 lei)

PRET NOU 14 LEI

Marcus Segwich - Sabia magica



Bestseller international
Premiul Booktrust Teenage & Premiul American Library Association pentru cea mai buna carte pentru tineri

In inima Transilvaniei, raul isi afla salasul...
In toiul unei ierni necrutatoare, Toma si fiul sau, Petru, sosesc in Ciust si se asaza acolo, ca taietori de lemne. Dar Petru nu poate sa inteleaga de ce tatal sau sapa jurul cabanei un sant adanc pe care il va umple cu apa, nici de ce poarta cu el o cutie lunga, zgariata, al carei continut misterios ramane un mister.
O poveste despre pierdere si izbavire, inspirata de povestile cu vampiri din folclorul est-european, o interpretare foarte originala a unui mit fara varsta.

240 pg. PRET 14 lei (in librarii 21 lei)

PRET NOU 7 lei

Anatomia unui corp perfect - Ghid pentru dezvoltarea musculaturii



Descoperă singur Anatomia unui corp perfect, una dintre cele mai bine vândute cărţi de bodybuilding pe plan mondial!
Vei putea studia corpul omenesc în mişcare cu ajutorul a mai mult de 400 de ilustraţii bogat colorate. Imaginile înfăţişează muşchii solicitaţi în timpul fiecărui exerciţiu şi modul în care interacţionează grupurile musculare între ele, dar şi cu tendoanele şi cu structurile osoase. Este ca şi cum am fi radiografiat corpul omenesc în timpul exerciţiilor pentru a-ţi oferi imagini sugestive, de profunzime, ale masei musculare.
Această carte cuprinde şi capitole dedicate analizei anatomice a celor mai frecvente răni şi accidente petrecute în timpul antrenamentelor. De asemenea, te învaţă şi ce trebuie să faci să le previi sau cum să le tratezi. Vei găsi descrise amănunţit 115 exerciţii pentru braţe, piept, spate, picioare, fese şi abdomen, adică pentru cele mai importante grupele musculare.

144 pg (contine schite, desene explicative)
PRET 50 lei (in librarii 79 lei)
Disponibil 2 exemplare

duminică, 1 noiembrie 2009

Jodi Picolut - Disparitii



Delia Hopkins are o viata perfecta – are o fiica, un logodnic minunat si se pregateste de nunta. Insa brusc, imagini dintr-o viata pe care nu si-o aminteste incep sa o chinuiasca, si chiar atunci afla un secret care va schimba din temelii viata asa cum o cunostea. Socata si confuza, Delia trebuie sa cearna printre fragmente de adevar chiar daca acest lucru va pune in pericol atat viata ei, cat si pe a celor pe care ii iubeste. Ce se intampla cand afli ca nu esti cine credeai? Cand oa­menii pe care ii iubeai si in care aveai incredere se schimba brusc sub propriii ochi? Cand indeplinirea celei mai arzatoare dorinte inseamna sa renunti la ceea ce considerai ca e pentru totdeauna? Disparitii exploreaza ce se intampla cand viata isi schimba cursul pe care il credeai stabilit, cand a face ceea ce este corect inseamna a face rau, cand amintirile consi­derate uitate pentru totdeauna se intorc, amenintatoare.

448 pg. PRET 32 lei (in librarii 45 lei)

Fritz Riemann - Astrologie si Psihoterapie



Marii psihologi nu au ezitat sa se dedice unor domenii discreditate de stiinta oficiala. Astfel, Jung a revalorizat alchimia pentru psihologie, iar Freud, onirologia. În prezenta carte, Fritz Riemann ofera o viziune surprinzatoare asupra astrologiei. Aceasta nu este o colectie de superstitii si falsuri stiintifice si poate functiona ca un ajutor important pentru psihoterapeut, indiferent de formatia sa. Pastratoare a ideii unitatii lumii, conform careia omul este influentat nu numai de mediul familial si social, ci si de corpurile ceresti, astrologia îl poate ajuta pe psihoterapeut sa aiba acces la natura originara, nedeformata a clientului, pe care altfel cu greu o poate cunoaste. De asemenea, prin intermediul cunoasterii ritmului dezvoltarii unui individ, astrologia poate oferi previziuni asupra posibilelor crize ale pacientului, care pot fi salvatoare în cazul pacientilor suicidari. Consilierea profesionala, matrimoniala, educationala pot si ele beneficia de aportul astrologiei.

260 pg. PRET 19 lei (in librarii 35 lei)

Bedros Horasangian Miss Perfumado si alte femei




Prin intermediul lui Kiki Iguazu sau al Giuliettei, prin mijlocirea lui Karin sau a Marisei, cu Isabelle, Carol, Noemi sau Natasa, strabatem lumea intreaga de la New York si Montreal, ajungem la Atena, Paris, Lisabona, Istanbul sau Madrid, trecem prin sufletele altora ca sa intram pentru o clipa si intr-al nostru.
Ne oprim o secunda, un minut, cateva ore, zile. Cine sunt aceste femei? Cine suntem noi?
Miss Perfumado prin vocea Cesáriei Évora si a lui Bedros Horasangian ne ofera cateva povesti pline de intamplari mai mult sau mai putin vesele pentru a ne amagi prezentul.
O carte admirabila, indiferent de sex, varsta si preocupari.

320 pg. PRET 25 lei (in librarii 40 lei)

Marjorie Hillis La shopping si nu regret



Ignori greutatile sau ai curajul sa le înfrunti? Toci o avere sau o lasi mostenire? Traiesti de la o leafa la alta sau dai iama în economii? Renunti sa îti cumperi masina sau margarina?
Hai sa fim sinceri: nu esti nici domnul Mellon, nici domnul Ford!
Dar, daca ai imaginatie si un plan de viata, si nu îti bati capul sa uimesti omenirea peste noapte, te poti refugia oricând, oriunde, te poti hrani cu banane sau cu carne de urs, apoi te poti muta într-un castel de închiriat, dar niciodata sa nu îti numeri banii cu o fata trista!

192 pg. PRET 11 lei (in librarii 19 lei)

PRET N0U 7 LEI

Gerald Messadie Maria Antoaneta



TâNĂRA ARHIDUCESĂ DE AUSTRIA,
regină a Franţei şi soţie a lui Ludovic al XVI-lea, a rămas în istorie ca o regină abandonată celor mai vinovate plăceri, al cărei egoism a declanşat mânia populară. Victima ideală, calomniată şi caricaturizată de intriganţi, ea va sfârşi strivită de maşina infernală căreia nici regele nu i s-a putut împotrivi.
CONSPIRAŢIE CU PUTERILE STRĂINE,
folosirea agenţilor secreţi împotriva revoluţiei, risipirea avuţiei statului, călcarea cocardei tricolore în picioare... Hébert, Fouquier-Tinville şi Robespierre, „apărători ai poporului”, o acuză de incest, apoi de înaltă trădare.
16 OCTOMBRIE, PLACE DE LA REVOLUTION...
De câteva zile, regina suferă de o hemoragie uterină care o goleşte de sângele după care parizienii sunt atât de însetaţi. Dar setea lor va fi satisfăcută. La prânz, ghilotina retează trandafirul austriac. Monarhia franceză s-a sfârşit. Dar oare vărsarea de sânge se va fi oprit?

544 pg. PRET 25 lei (in librarii 40 lei)

PRET NOU 14 LEI

Secrete bine pastrate



Cea mai recenta aparitie de la Reader’s Digest este o carte care n-ar trebui sa lipseasca din nici o casa, mai ales acum, în vremuri de criza. Ea dezvaluie o multime de „mici secrete“ din diferite domenii ale vietii de zi cu zi (facturi de utilitati, banci, supermarketuri, dealeri sau reparatii auto, hoteluri, linii aeriene, restaurante, sistemul sanitar, societatile de asigurari, locul de munca, sistemul educational etc.) si ofera solutii simple si eficiente pentru a evita cheltuielile inutile sau pierderea de timp — totul direct de la profesionisti din interiorul sistemului. Aflam astfel ce ne ameninta sanatatea, strategii ale supermarketurilor pentru a te convinge sa cumperi cel mai scump produs, smecherii la care recurg unii depanatori, tactici rar dezvaluite de vanzare a masinilor, trucuri de pe urma carora beneficiaza companiile de asigurari, reguli nescrise de care managerii firmelor si specialistii în resurse umane chiar tin seama, ponturi inteligente de la turistii de sezon si multe altele.


Editata de Reader's Digest
Pretul este 75 lei (ea costa 120 lei)

Tim Winton - Respiratia



Pe coasta salbatica si pustie a Australiei de Vest, tanarul Bruce Pike, zis Pikelet, isi face initierea in lumile periculoase ale surfingului, relatiilor umane si sexului. Sub tutela noului sau guru, Sando, un veteran in ale surfingului, el isi testeaza viata si propriile limite in lumea extremelor.

237 pg. PRET 25 lei (in librarii 37 lei)

PRET NOU: 18 LEI

Ceridwen Dovey Legaturi de sange



Cartea este o alegorie a Puterii şi capacităţii ei de contaminare. Acţiunea este plasată într-o ţară nenumită, într-un timp nedefinit. Ştim doar că tocmai a avut loc o lovitură de stat. Preşedintele a fost răpit, împreună cu câţiva oameni care lucrează în imediata lui apropiere: bărbierul, bucătarul şi portretistul său. Toţi sunt ţinuţi prizonieri de cel care a condus revoluţia, numit Comandantul.
Niciunul dintre personaje nu are nume (sunt doar etichetaţi prin funcţia pe care o ocupă), fiecare se va lăsa contaminat de dorinţa de putere până la dezumanizare.

208 pg. PRET 18 lei (in librarii 27 lei)

Opus pistorum - Henry Miller




Un roman inedit al lui Henry Miller, descoperit şi publicat pentru prima oară în Statele Unite, în 1983

Pistor – oris (latină) = Miller (engleză) = morar

Iată o carte explozivă, care are potenţialul de a reintroduce ideea de cenzură pe piaţa editorială românească. Nu este vorba despre literatură erotică, ci de o supradoză de pornografie de cea mai pură calitate. Romanul a fost scris între anii 1941–1942 la Los Angeles pentru un prieten librar aflat la ananghie. Miller i-a încredinţat treptat, pe măsură ce scria, manuscrisul amicului său, cu intenţia ca, din vânzările lui, acesta să-şi poată susţine financiar librăria. Prin urmare, Milton Lubovitski a vândut textul pe sub mână câtorva celebrităţi de la Hollywood din vremea aceea. Mult timp nu s-a ştiut mai nimic despre el, fiind considerat oarecum secret datorită caracterului său pornografic. Textul lui Miller a ieşit la lumină mai târziu, devenind un clasic al literaturii libertine. Opus Pistorum este, prin excelenţă, chintesenţa erotismului din lucrările lui Miller, cartea fiind un amestec de ficţiune şi autobiografie, înţesată cu scene care depăşesc graniţa obscenului şi care sfidează orice limită morală sau etică.

408 pg. PRET 25lei (in librarii 39 lei)