duminică, 26 septembrie 2010

JURAMANT DE SANGE. ACADEMIA VAMPIRILOR 4


PANA UNDE VA MERGE ROSE CA SA-SI ŢINA JURAMANTUL?

Atacul recent de la Academia Vampirilor a fost cel mai violent din istoria scolii, sacrificand vieti de elevi moroi si dhampiri, profesori si gardieni. Ba, mai mult, strigoii au luat cu ei un numar de victime…


Dar pentru Rose una singura conteaza... Dimitri Belikov. Si este obligata acum sa aleaga: fie isi respecta juramantul vietii, acela de a o apara pe Lissa – cea mai buna prietena a ei si ultima supravietuitoare a neamului Dragomir -, fie sa renunte la Academie si sa se aventureze in lume, vanandu-l pe barbatul iubit. Va trebui sa mearga pana la capatul pamantului ca sa-l gaseasca pe Dimitri si sa-si respecte juramantul pe care i l-a facut, implorata de el. Dar intrebarea este, atunci cand va sosi momentul, va mai vrea el sa fie izbavit? Iar Rose, va gasi ea taria de a-l ucide?

544 pag.
PRET 40 lei (in librarii 49,90 lei)

INVOCAREA. #1 FORTELE RAULUI ABSOLUT de Kelley Armstrong


Chloe Saunders avea o viata relativ normala.
Dar acum se pomeneste intr-o situatie cu totul ciudata pentru ca: Brusc, incepe sa vada oameni morti. Este inchisa intr-un sanatoriu pentru adolescenti cu tulburari mintale. Sanatoriul nu este ceea ce pare…
448 pag.
PRET 30 lei (in librarii 39,90 lei)

SHANTARAM. VOL. I, II


BESTSELLER MONDIAL - CARTEA PREFERATA A MADONNEI
Crima si pedeapsa, pasiune si credinta, tradare si eliberare sunt cateva din igredientele impresionantului roman Shantaram. El este asemenea unei autobiografii -evenimentele care au loc sunt adevarate, dar nu acelasi lucru se intampla in cazul personajelor. Gregory David Roberts apare in carte cu numele de Lin. Dependent de droguri si evadat dintr-o inchisoare australiana, el ajunge in India, in orasul Bombay. Romanul este in intregime despre aventurile sale: el traieste in diverse mahalale murdare si deschide o clinica pentru saracii de acolo, pe care ii considera aproape ca pe familia sa. Invata hindi si marati, se indragosteste si isi face noi prieteni in India; se lupta chiar cu mujahedinii din Afganistan.
Roman in curs de ecranizare de catre Studiourile Warner Bross, cu Johnny Deep in rol principal.
2 volume
PRET 59 lei (in librarii 69,90 lei )

GARGUI


Bestseller New York Times Book Review
Roman tradus în peste 30 de limbi
Roman nominalizat la Galaxy British Book Awards 2009
UN DEBUT EXCEPŢIONAL, ROMANUL UNEI IUBIRI CE SUPRAVIEŢUIEŞTE IADULUI PĂMÂNTEAN ŞI TRANSCENDE LIMITELE TEMPORALE

Povestitorul din Gargui este un contemporan de-al nostru – cinic, frumuşel şi fustangiu – care bântuie prin vidul moral al vieţii moderne. Romanul debutează cu eroul nostru conducând maşina pe un drum întunecat, când atenţia îi este distrasă de ceea ce pare a fi o ploaie de săgeţi. Maşina cade într-o râpă, iar el suferă arsuri cumplite pe tot corpul. Îşi revine pe un pat de spital, îndurând chinuri inimaginabile, plănuind în detaliu suicidul pentru ziua când va fi externat – căci s-a transformat într-un monstru, atât trupeşte, cât şi sufleteşte. Dar lucrurile se complică odată cu apariţia unei femei misterioase, Marianne Engel, sculptoriţă de garguie, care îi mărturiseşte că îl cunoaşte dintr-o viaţă anterioară, când ei doi erau un cuplu de îndrăgostiţi.

496 pag.
PRET 28 lei (in librarii 34,90)

Teama de zbor


«O carte dezinhibată, erotică, încântătoare... un triumf.» -- John Updike

20 de milioane de exemplare vândute în întreaga lume; carte tradusă în 27 de limbi
T eama de zbor este povestea Isadorei Wing, una dintre eroinele literare cele mai amuzante şi mai înduioşătoare care au existat vreodată. O visătoare incurabilă, autoare a unei cărţi de poeme presupus erotice, Isadora suferă de o totală fobie faţă de zborul cu avionul. Ceea ce nu o împiedică să călătorească totuşi foarte mult peste Ocean.
În timpul unui voiaj la Viena pentru a participa la un congres de psihanaliză împreună cu soţul ei psihiatru, Isadora cunoaşte un psihanalist în linia lui Laing, lipsit de inhibiţii, şi care pare întruchiparea celor mai fierbinţi fantezii ale sale. Acesta o ademeneşte într-o călătorie erotică iniţiatică prin Europa, prilej pentru Isadora de a-şi reevalua viaţa în moduri dureroase şi amuzante totodată. Drumul pe care îl parcurge se dovedeşte a fi, în acelaşi timp, unul înapoi în trecut, dar şi o redefinire a prezentului.
Savuroasă datorită poveştilor sale libertine, cartea este, de fapt, povestea acestei femei foarte sensibile, care se apropie de 30 de ani şi încearcă să înţeleagă cine este şi care este sensul vieţii ei. Conţine o seamă de analize psihologice şi descrieri amuzante, precum şi o bogăţie de referinţe literare şi culturale. Romanul încearcă să răspundă unor conflicte care traversează psihologia feminină şi care se referă la sensul feminităţii şi al iubirii în contexul unei căutări şi revendicări a libertăţii de sine.

488 pag.
PRET 37 lei (in librarii 45 lei)
Sigilata

PRET NOUL 33 lei

Nu pleca…


«Cărţile lui Kennedy dau dependenţă... O lectură savuroasă.» The Times

În noaptea celei de-a treisprezecea aniversări a sa, Jane Howard a făcut un jurământ în faţa părinţilor ei severi: nu se va mărita niciodată şi nu va avea copii. Însă viaţa, după cum va descoperi Jane, este profund întâmplătoare. Mulţi ani mai târziu, e profesoară în Boston şi îndrăgostită de un bărbat strălucitor şi excentric pe nume Theo. Apoi Jane rămâne însărcinată. Maternitatea se dovedeşte a fi o surpriză extrem de bine-venită, însă când o răsturnare devastatoare de situaţie îi dă peste cap existenţa, nu are de ales decât să fugă de tot ceea ce ştie şi să părăsească lumea. Tocmai când s-a hotărât să renunţe la viaţă, dispariţia unei tinere fete o scoate din inerţie şi o face să pornească într-o căutare obsesivă a unui soi de izbăvire personală. Convinsă că ştie mai multe despre caz decât poliţia, este obligată să ia o decizie: să stea ascunsă sau să scoată la iveală un adevăr cumplit?
Noul roman al lui Douglas Kennedy este un portret excepţional al modului nostru de a trăi, al diferitelor căi pe care le urmărim în cursul unei singure vieţi şi a naturii arbitrare a destinului. Asemenea celorlalte romane ale sale care s-au bucurat de o imensă apreciere, cartea de faţă este o lectură ce ne pune faţă-n faţă cu dilemele cu care ne confruntăm, încercând să ţinem piept la tot ceea ce soarta ne aruncă în cale.

616 pag.
PRET 39 lei (in librarii 49 lei)
Sigilata

VIAŢA MEA CU SADDAM HUSSEIN


O poveste uimitoare de viaţă relatată de Parisoula Lampsos, femeia care a fost timp de 30 de ani amanta lui Saddam Hussein.

L-a întâlnit la un party organizat de nişte prieteni la vârsta de 16 ani şi, începând din acel moment şi până în ziua în care a fost nevoită să fugă din Irak pentru a-şi salva viaţa, nu s-a putut elibera de sub influenţa lui.
416 pag.
PRET 30 lei (in librarii 39 lei)
Sigilata

Violoncelistul din Sarajevo


O poveste palpitantă într-un Sarajevo asediat

Patru oameni încearcă să supravieţuiască într-un oraş devastat de război. Patru destine se împletesc într-un univers haotic. De la fereastra sa, un violoncelist vede cum douăzeci şi doi dintre prietenii şi vecinii lui sunt ucişi de un obuz. Într-un act de sfidare, omul îşi făgăduieşte să cânte douăzeci şi două de zile, în memoria lor, acolo unde a avut loc atacul. Altundeva, tânărul Kenan îşi riscă viaţa în căutare de apă pentru familia lui. Dragan vinde pâine în schimbul unui adăpost. O tânără femeie lunetist, poreclită Săgeata, împuşcă soldaţi şi îl apără pe muzician cu propria ei viaţă. În tot acest timp, violoncelistul cântă.
Un roman cu o forţă şi o intensitate incredibile, o mărturie a dăinuirii într-un timp al terorii şi al suferinţei, Violoncelistul din Sarajevo explorează căile prin care războiul poate schimba propria noastră definiţie a umanităţii şi dezvăluie felul în care banalul ritual cotidian al vieţii poate fi o formă de rezistenţă.

204 pag.
PRET 35 lei (in librarii 44,90 lei)

Nostradamus. Misterul catrenelor pierdute


Nostradamus a scris 1000 de profeţii. Dintre acestea, doar 942 s-au păstrat. Ce
s-a întâmplat cu restul catrenelor? Ce secrete ascund ele? Doi bărbaţi, cu motivaţii şi dorinţe diferite, ar face orice pentru a dezlega misterul. Adam Sabir este un scriitor în căutarea unui subiect de senzaţie care să-i remonteze cariera; maleficul asasin Achor Bale face parte dintr-o străveche societate secretă al cărei ţel, de-a lungul vremii, a fost protejarea celor trei Anticrişti la care Nostradamus face referire în catrenele sale. Cursa nebunească, pe viaţă şi pe moarte, în căutarea profeţiilor pierdute, îi poartă pe cei doi prin strania lume a ţiganilor manouche din Franţa, o comunitate dominată de propriile legi nescrise şi superstiţii greu de înţeles.

288 pag.
PRET 9 lei (in librarii 19,90 lei)

Cecily Von Ziegesar - Gossip Girl. Cum as putea sa te mint?

Bun venit în Upper East Side, New York, unde noi locuim în apartamente decandente, vile luxoase şi, pe timpul verii, în case fabuloase pe plajă! Intră în universul Gossip Girl – unde sandalele sunt aduse cu avionul din Spania, rochiile din bumbac sunt făcute pe comandă, iar gelozia şi trădarea sunt cele mai cool accesorii de vară.


E timpul să-ţi prinzi părul într-o coadă sălbatică şi să te îmbraci îndrăzneţ – pornim spre Hamptons! Serena şi Blair sunt acum muzele unui designer faimos, care se întâmplă să fie vecin cu Nate în Hamptons... Şi oare ce se aude despre aventurile Vanessei la surfing? Cine urmează, Dan?! Niciodată să nu spui „niciodată”..


272 pag.

PRET 17 lei (in librarii 24,90 lei)

Cory Doctorow - Little Brother

Bestseller internaţional finalist al Premiului Hugo


Premiile Prometheus, John W. Campbell şi White Pine Award


Marcus, mai bine cunoscut ca „w1n5t0n”, ştie deja, la doar şaptesprezece ani, cum funţionează lucrurile... şi ce trebuie să faci ca să nu mai funcţioneze. Inteligent, ager şi priceput în spaţiul reţelelor electronice, reuşeşte cu uşurinţă să păcălească sistemul de supraveghere al liceului său.


Dar totul se schimbă atunci când el şi prietenii săi sunt prinşi în haosul rezultat de pe urma unui atac terorist asupra oraşului San Francisco. În locul nepotrivit, la momentul nepotrivit, Marcus şi compania sunt ridicaţi de Departamentul de Securitate Internă şi duşi într-o închisoare secretă.


După mai multe zile de interogatoriu, de război psihologic şi umilinţe, când în sfârşit este eliberat, descoperă că oraşul său s-a transformat într-un stat poliţienesc, în care fiecare cetăţean este tratat ca un potenţial terorist. Şi prietenul său cel mai bun, Darryl, este în continuare întemniţat fără motiv. Marcus ştie că nimeni nu îl va crede când va povesti ce s-a întâmplat şi îi rămâne o singură opţiune: să se lupte singur cu DSI.


448 pag.
PRET 35 lei (in librarii 49,90 lei)