duminică, 11 octombrie 2009

Stephen King Casa intunericului



NEW YORK TIMES BESTSELLER

Jack Sawyer, detectiv în Los Angeles, ieşit acum la pensie, se retrage într-un cătun din Wisconsin. Nu are nici o nostalgie pentru întâmplările petrecute cu douăzeci de ani în urmă, care l-au purtat într-un univers paralel, numit Teritorii. În Wisconsin însă se petrec o serie de crime oribile, iar prietenul său, şeful poliţiei locale, îl roagă să-l ajute la prinderea ucigaşului. Pe măsură ce mesajele criptice din reveriile sale devin tot mai greu de ignorat, Jack se simte atras din nou în Teritorii şi-n propriul său trecut, unde trebuie să găsească puterea sufletească pentru a intra în casa de la capătul drumului forestier, în care se adăposteşte răul feroce.

752 pg. PRET 42 lei(in librarii 64 lei)

PRET NOU 25 LEI

Maggie O’Farrell Iubire la distanta


Jake traieste la Hong Kong, Stella, la Londra. Distanta dintre ei este imensa, si nu doar din punct de vedere geografic...
La Hong Kong, dupa o intamplare nefericita, Jack se casatoreste cu Mel, insa n-o iubeste, iar faptul ca parasesc Asia pentru a se stabili pe Vechiul Continent nu schimba cu nimic relatia lor. Atunci Jack se hotaraste sa plece in cautarea tatalui sau necunoscut.
La Londra, Stella zareste pe un pod silueta unui bărbat pe care crede ca il recunoaste si o cuprinde o spaima de nestapanit. Ea se hotaraste atunci sa lase totul in urma si sa plece.
Jake si Stella fug de propria lor viata. Amandoi ascund un secret, amandoi cauta un raspuns, un loc, o destinatie incertă. Undeva, intr-un colt pierdut de lume, drumurile lor se intalnesc.

448 PG PRET 15 lei (in librarii 30 lei)

Maeve Binchy - Fantana Sfintei Ana



Orasul irlandez Rossmore este un loc special. El adaposteste de secole, in padurea de paducei, Fantana Sfintei Ana, un loc de mare pietate, unde oamenii vin sa se roage pentru implinirea dorintelor. Nu conteaza ca Roma nu a recunoscut minunile infaptuite de sfanta, asa cum s-a intamplat la Fatima sau la Lourdes. Ei stiu, si cei din Rossmore, si cei de foarte departe, ca Sfanta Ana, mama Fecioarei Maria, asculta rugaciunile, lecuieste si da viata indelungata. Insa drumul cel nou, care va trece prin Rossmore, ar putea sa distruga totul. Unii ar fi gata sa-i intoarca spatele sfintei si sa permita distrugerea altarului, dar altii au de gand sa se aseze in fata buldozerelor si sa apere marea binecuvantare

448 pg. PRET 14 lei (in librarii 25 lei)

PRET NOU 12 LEI

Ed McBain Asculta si mori!



UN CRIMINAL DIABOLIC PASIONAT DE SHAKESPEARE...

DE LA SHAKESPEARE LA GOOGLE...
de la parfumul anilor '50 la ultimele gadgeturi electronice, slalomul lui McBain, in cursa sa plina de umor si suspans, conduce spre un deznodamant neprevazut.
LITERATURA POATE... UCIDE!

384 PG. PRET 15 lei (in librarii 23 lei)

PRET NOU 6 LEI

Dorothy Sayers O moarte suspecta


Lordul Peter Wimsey, cel mai rafinat si mai original detectiv din istoria romanului politist, investigheaza acum o presupusa crima asupra domnişoarei Dawson – o batrana fara rude apropiate care sa ceara o ancheta, fara legaturi sau prietene in cartierul unde locuia, insa foarte bogata. Desi teoriile i se spulbera una dupa alta, lordul Peter Wimsey este hotarat sa-si duca investigatia pana la capat pentru a restabili adevărul si a-l reabilita pe tanarul doctor Carr asupra caruia au cazut banuielile.

448 PG. PRET 17 lei (in librarii 30 lei)

PRET NOU: 9 LEI

vineri, 9 octombrie 2009

Su Tong Eu sunt imparatul Chinei




Eu sunt imparatul Chinei este o poveste cutremuratoare, dar extrem de captivanta, despre un print de paisprezece ani, rasfatat si naiv, care, dupa decesul fulgerator al tatalui sau, este pus in neasteptata pozitie de domnitor si stapan peste intregul imperiu. Un baiat cu talente putine si interese limitate, el se lasa imbatat de propria-i putere si-si gaseste placerea in a-si conduce supusii cu o mana de fier. Fortat de imprejurari, se aventureaza dincolo de zidurile palatului, iar ceea ce descopera acolo va constitui cadrul pentru evenimentele ulterioare care il vor ruina atat pe tanarul imparat, cat si imperiul sau.


256 pg. PRET 28 lei (in librarii 40 lei)

Tony Parsons Lectii de viata



La treizeci si patru de ani,Alfie Budd se intoarce de la Hong King ca sa locuiasca impreuna cu parintii si sa-si refaca viata dupa moartea iubitei sale sotii,Rose.Alfie insa nu crede in a doua sansa la fericire,cufundandu-se in deprimare si multumindu-se sa-si accepte soarta.Alfie traieste cateva idile cu elevele de la Churchill International Language School,in timp ce urmareste sfarsitul casniciei parintilor lui,moartea bunicii si deteriorarea propriei cariere.

346 pg. PRET 15 lei (in librarii 25 lei)

Xiaolu Guo - Mic dictionar pt indragostiti


Un roman plin de umor despre o chinezoaica tanara care nu se impaca prea bine cu modul de a iubi al europenilor.

Mic dictionar pentru indragostiti este o calatorie ingenioasa in doua lumi diferite si un roman care vorbeste despre doua moduri de a iubi.

Eroina noastra e o tanara chinezoaica trimisa de parinti la studii in Londra. Adica in lumea civilizata! Dar cum englezii nu pot sa-i pronunte nici macar numele, ea si-l schimba, se va numi Z. Viata in capitala Angliei e plina de necazuri si surprize. Una dintre ele e intalnirea cu un barbat. Din momentul in care ii zambeste, ea descopera o lume cu totul noua, o lume foarte ciudata, plina de sex si libertate.

283 pg. PRET 26 lei (in librarii 40 lei)

Pascal Bruckner Iubito, eu ma micsorez



Solange: bogată, frumoasă, roşcată, 1,85 m. O minune de femeie! Léon: simpatic, orfelin, 1,66. Dragostea lor este nebună, oarbă, totală, rodnică: primul dintre cei patru copii ai lor nu întârzie să apară la nouă luni de la căsătorie. Dar, vai! Cu fiecare progenitură, Léon mai scade căteva zeci de centimetri, devine – spre disperarea lui – din ce în ce mai mic în ochii celor pe care îi iubeşte...

PRET 14 lei (in librarii 26 lei)

Pedro Gutierrez Trilogie murdara la Havana



O carte interzisă în Cuba
Confesiunea şocantă a unui scriitor boem care gustă din plin farmecul şi mizeria Havanei
Un succes internaţional, tradus în 20 de ţări

464 pg. PRET 24 lei (in librarii 38 lei)

PRET NOU 10 LEI

Suzanne Collins Jocurile foamei



Bestseller internaţional publicat în 32 de ţări
În curs de ecranizare!

Ai putea supravieţui în sălbăticie, de unul singur, când toţi cei din jur fac tot ce pot ca să nu apuci dimineaţa următoare?
Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord se întinde naţiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic şi sângeros – Jocurile Foamei. Douăzeci şi patru de adolescenţi sunt răpiţi de lângă familiile lor şi aruncaţi în luptă pe viaţă şi pe moarte, televizată în direct şi urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat şi... viu. Cine va câştiga cursa nebună pentru supravieţuire?

512 PG PRET 19 LEI (IN LIBRARII 30 LEI)

PRET NOU 15 LEI

TRECUTUL E UN PAMANT STRAIN



Povestea unei prietenii, dar si a drumului anevoios si tulburator din perioada fragila si misterioasa de la granita dintre tinerete si maturitate, cand ceea ce ni se intampla ne schimba iremediabil viata.
Vara anului 1989, orasul Bari din sudul Italiei. In timp ce locotenentul Chiti isi petrece noptile incercand sa-l prinda pe violatorul in serie care-i terorizeaza orasul, Giorgio, un tanar de douazeci si doi de ani, exemplar student la drept, se imprieteneste cu periculosul si charismaticul Francesco. Ca intr-un pact faustic, inocentul Giorgio este ademenit intr-o lume corupta, cu amante de lux, vile somptuoase si partide de carti trucate. Devine astfel un alt om, care-l sperie, dar il si atrage. Pana intr-o noapte cand e obligat sa priveasca in urma si isi da seama cat de departe a lasat trecutul...

256 PG. PRET 26 LEI (IN LIBRARII 36 LEI)

PRET NOU: 18 LEI

Andrew Cowan Porcul





BETTY TRASK AWARD 1993
AUTHORS' CLUB FIRST NOVEL AWARD 1994
SUNDAY TIMES YOUNG WRITER OF THE YEAR AWARD 1994
SCOTTISH ARTS COUNCIL BOOK AWARD 1994
ARTS COUNCIL WRITERS’ AWARD 1994
RUTH HADDEN MEMORIAL AWARD 1994


Cand bunica ii moare, iar bunicul este trimis la un camin de batrani, Danny, un adolescent de cincisprezece ani, se hotaraste sa aiba grija de porcul si de casa acestora ramasa in paragina. La periferia unui oras industrial, pierdut undeva prin Anglia, Danny si Surinder, prietena lui din India, creeaza un paradis fragil in mijlocul lumii sufocante din jur, populate de vecini rasisti si familii nepasatoare. Pentru o vara, ei isi gasesc aici refugiul, departe de precaritatea unui viitor nesigur.

272 PG. pret 29 LEI (IN LIBRARII 40 LEI)

Ray Bradbury Cronicile martiene




Cronicile martiene este declaratia de dragoste a lui Ray Bradbury pentru o lume pe care nu o poate atinge, dar dupa care poate tanji de departe. El creeaza o imagine tulburatoare a unei planete Marte distruse de colonistii umani si - mult mai inspaimantator - a unei civilizatii martiene ingenuncheate de microbii adusi de om (intr-un revers clar al Razboiului Lumilor de H. G. Wells).
O poveste - plina de imaginatie, dar profunda si sincera - despre cladirea unei lumi noi.

272 PG. PRET 24 LEI (IN LIBRARII 36 LEI)

REGINA SI CU MINE




VISUL CEL MAI RASPANDIT PRINTRE ENGLEZI ESTE ACELA DE A LUA CEAIUL CU REGINA. DAR CE S-AR INTAMPLA CU FAMILIA REGALA DACA BRITANICII AR HOTARI DINTR-ODATA CA NU MAI AU NEVOIE DE EA?
Dupa alegerile generale, "revolutia republicana" forteaza Familia Regala sa paraseasca Palatul Buckingham si sa se mute intr-o sarmana locuinta sociala, in mijlocul oamenilor de rand. Dar stoica Regina, pretentiosul Print Philip, timida Diana, seriosul Charles, vajnica Anne, eleganta Margaret si blanda Regina Mama se vor descurca si vor iesi cu demnitatea intacta din aceasta poveste incredibila, plina de umor englezesc suta la suta.

336 PG. pret 27 LEI (IN LIBRARII 40 LEI)
PRET NOU 21 LEI