sâmbătă, 27 noiembrie 2010

BUCATARIA ROMANEASCA DE IERI SI DE AZI

Cartea de bucate pe care v-o propunem, Bucataria romaneasca de ieri si de azi, va invita sa descoperiti intr-o farfurie ceva din ethosul romanesc, felul de a fi al romanilor de ieri si de azi. Aflati la intalnirea atator civilizatii, asa cum s-a spus de nenumarate ori, romanii au avut sansa de a culege ce era mai bun din gastronomia vecinilor mai apropiati sau mai indepartati. Unele mancaruri au fost asimilate pana-ntr-atat, incat le simtim de-ale noastre, altele isi pastreaza aerul de musafir "mult poftit" in bucataria noastra. Astfel, cartea propune peste 700 de retete, de la sarmalutele si cozonacii care nu lipsesc de pe nicio masa traditionala romaneasca, pana la rafinatele preparate frantuzesti si la imbietoarele mancaruri turcesti.

Un capitol special "face publice" secrete mici de mare interes pentru orice gospodina: cum sa iasa ciorba mai gustoasa, friptura mai frageda si dulceata mai parfumata. In fine, in aceasta epoca a fast-foodului, a preparatelor nesanatoase si impersonale, produse in serie, cartea este o pledoarie pentru intoarcerea la vremurile mai bune, in care masa era un mic eveniment social al familiei, iar gospodina punea in farfuria celor dragi ceva din sufletul ei.

416 pag.
PRET 47 lei (in librarii 57,50 lei)

TREZIREA. JURNALELE VAMPIRILOR 1 de L.J. Smith

DRAGOSTEA POATE SA UCIDA.

Un triunghi amoros mortal strabate timpul, din Florenta sfarsitului de veac cincisprezece pana intr-un orasel american din zilele noastre - povestea iubirii adolescentine intre doi frati vampiri si frumoasa fata impartita intre dragostea lor.

Elena

Fata cu ochi albastri de nestemata si par de aur, intotdeauna Regina Balului, cea care poate avea orice baiat isi doreste.

Stefan

Distant si misterios, pare sa fie singurul baiat care ii poate rezista Elenei, desi incearca din rasputeri sa o apere de ororile trecutului sau tragic.

Damon

Sexy, periculos si manat de dorinta de a se razbuna pe Stefan, fratele pe care il invinuieste ca l-a tradat. Hotarat sa o aiba pe Elena, e in stare sa omoare pentru ea.

288 pag.
PRET 30 lei (in librarii 39,90 lei)

CATEGORIC MOARTA de Charlaine Harris

Amestecul spumos de dragoste, mister si fantezie continua! Si in acest episod, Sookie Stackhouse se dovedeste a fi la fel de activa si de implicata in intrigile si luptele violente dintre clanurile fiintelor supranaturale.

Cand eroina noastra se pomeneste pe neasteptate in ipostaza de mostenitoare a verisoarei sale decedate, lucrurile se complica teribil. Insa cineva nu vrea ca Sookie sa cerceteze prea adanc trecutul acesteia si face totul ca s-o opreasca. Lista suspectilor incepe cu varcolacii renegati - care nu o recunosc pe Sookie drept prietena a haitei -, si se incheie cu insasi regina vampirilor, care rascoleste un subiect mai mult decat delicat pentru Sookie: prima ei iubire, fascinantul vampir Bill.

Viata curajoasei tinere atarna la un moment dat doar de un fir, dar asta nu inseamna ca ea se retrage din fata pericolului.


408 pag.

PRET 28 lei (in librarii 39,99 lei)

BALUL FETELOR MOARTE. #2 VAMPIRII DIN MORGANVILLE

"Daca Rachel Caine nu este pe lista dumneavoastra de cumparaturi obligatorii, treceti-o imediat, fara ezitare!" - The Eternal Night

Bine ati venit in Morganville, Texas!

Nu ramaneti pe afara dupa ce se lasa intunericul...

Claire Danvers nu duce lipsa de provocari... cum ar fi viata printre creaturile noptii. Partea buna este ca are un strasnic vecin de camera (care are obiceiul sa dispara odata cu rasaritul soarelui) si un nou iubit (care are talentul de a da vesnic de necazuri).

Între timp, o fratie isi organizeaza anualul Bal al Fetelor Moarte si - surpriza! - Claire si prietena ei Eve, proscrisa ca si ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere, sperand sa gaseasca acolo ajutorul de care au nevoie pentru salvarea lui Shane. Dar cand afla adevaratul motiv al invitatiei, intregul iad se dezlantuie, fiindca de data aceasta viii si mortii deopotriva sunt gata sa sfasie cortina noptii.


384 pag

PRET: 29 lei (in librarii 39,90 LEI)

REVELATIA. #2 FORTELE RAULUI ABSOLUT de Kelley Armstrong

"Revelatia este un roman inca si mai reusit decat Invocarea. Chloe si prietenii ei adolescenti supranaturali se straduiesc sa gaseasca un ajutor in lupta impotriva grupului care incearca sa-i ia ostatici, si nu exista nici un moment trenant in calatoria lor si nici un rand neizbutit in scrierea lui Armstrong." - Charlaine Harris

Chloe Saunders este o necromanta ale carei puteri nu pot fi controlate: ea readuce mortii la viata chiar si fara sa vrea. Iar puterile ei crescande reprezinta o amenintare pentru cei care au creat-o initial ca pe un experiment stiintific, prin modificari genetice. Acum, Chloe fuge pentru a-si salva viata, impreuna cu trei dintre prietenii ei inzestrati cu puteri supranaturale - doi vrajitori si un varcolac -, inainte ca Grupul Edison sa ii gaseasca si sa ii lichideze.


416 pag

PRET 34 lei (in librarii 44,90 lei)

Bucătăria lumii - Reţete fantastice de pretutindeni - Gordon Ramsay

Ce aţi dori la cină în seara aceasta? Mâncare italienească? Chinezească? Franţuzească? Celebrul Gordon Ramsay a adunat pentru voi reţetele sale favorite din lumea întreagă. Indiferent ce veţi avea chef să gătiţi, cu siguranţă veţi găsi ceva în cartea extravagantului maestru bucătar britanic.

Gordon Ramsay a primit treisprezece stele Michelin pentru restaurantele sale din Londra şi din New York. Începând din anul 2001, pentru preparatele sale excelente, restaurantului lui din Chelsea i s-au acordat în mod constant trei stele Michelin. Celebrul maestru bucătar este gazda unor emisiuni de televiziune de succes: Ramsay's Kitchen Nightmares (Coşmar în bucătărie, Paprika TV), The F Word (Cu F de la Fantastic, Paprika TV) şi Cookalong Live.

Cartonata
256 pag
PRET 75 lei (in librarii 99,99 lei)

LE DIVORCE de Diane Johnson

O cuceritoare poveste de dragoste nominalizata la National Book Award

Imaginaţi-va ca protagonista romanului lui Henry James Portretul unui doamne se afiseaza cu o tunsoare la moda, in fusta mini si cu ochelari de soare. Iat-o pe Isabel Walker, irezistibila eroina a romanului incendiar al lui Diane Johnson.

Le Divorce este povestea unei americance isteţe si sexy care vine la Paris sa-si viziteze sora vitrega, pe Roxy, o poeta a carei casnicie cu un membru al unei familii de aristocraţi francezi i-a asigurat un loc de invidiat in societatea pariziana. Insa la vie en rose nu prea se regaseste in caminul familiei Persand: soţul lui Roxy tocmai a parasit-o pe aceasta pentru soţia cehoslovaca a unui avocat american. Se aud oare zvonuri de ...divorce?

448 pag

PRET 30 lei (in librarii 39.90 lei)

TRISTETI DE SUCUB de Richelle Mead

Georgina Kincaid este sucub - adica un demon sexy si plin de glamour, care seduce muritorii si le absoarbe energia. Desi aparent sa fii sucub pare ceva spectaculos, Georgina nu poate avea o viata amoroasa normala, caci asta ar insemna sa faca rau celor doi bieti muritori de care se simte atrasa, scriitorul Seth Mortensen si fermecatorul Roman.

Dragostea trece insa pe locul secund atunci cand in lumea nemuritorilor din Seattle se iveste o amenintare: vampiri si dracusori deopotriva sunt atacati, iar Georgina, investigand de una singura, descopera existenta unor creaturi respinse atat de rai, cat si de iad, si care vor sa se razbune...

"Sexy, spumoasa si insolenta!" - Michelle Rowen

"O nemuritoare frumoasa si obraznica... suspans, crime si mult sex fierbinte..." - Mario Acevedo


416 pag.

PRET 34 lei (in librarii 44,90 lei)

MODISTA de Andrea Vitali

"Carţile lui Vitali au primit extrem de multe laude: de la publicul care le asteapta si de la juriile literare care le anunţa de fiecare data ca pe o adevarata revelaţie." Concita de Gregorio, La Repubblica

Noaptea, au incercat sa dea o spargere la primarie, dar vardistul Bicicli nu a vazut nimic. In schimb, cand micului grup de curiosi adunaţi in faţa primariei i se alatura Anna Montani, maresalul de carabinieri Accadi, proaspat sosit in urbe, o vede, oho! - si inca cum: o rochie de bumbacel usor si acolo, dedesubt, urcusuri si coborasuri de-ţi lasa gura apa. Insa in jurul frumoasei modiste si al secretului ei mai bazaie si alţi bondari...

Scris intr-un stil sincopat, inteligent si extrem de placut, Modista. Un roman cu vardist si hoţi reinventeaza magistral comedia italiana si bascalia meridionala, reusind sa restituie o imagine autentica si profunda a provinciei din peninsula: un amalgam de caractere pitoresti, o lume a surprizei, o ordine a neprevazutului.


416 pag

PRET 34 lei (in librarii 44,90 lei)

CASA DE STICLA. #1 VAMPIRII DIN MORGANVILLE

Bine ati venit in Morganville, Texas!

Nu ramaneti pe afara

dupa ce se lasa intunericul...

Morganville este un mic oras universitar din inima Texasului, plin de personaje ciudate... unele chiar malefice. Atunci cand studenta Claire Danvers se muta din campus intr-una dintre cele mai vechi case din Morganville, ea descopera ca persoanele cu care imparte locuinta nu dau prea multe semne de viata. Cu toate acestea, ele o vor apara pe Claire, atunci cand cele mai tainice secrete ale orasului vor iesi la lumina, lacome de sange proaspat.

"Rachel Caine le ofera cititorilor acele momente supranaturale pline de primejdii ravnite de ei." - Darque Reviews

"Lumea vampirilor lui Caine este formidabila... Fanii Amurg nu trebuie sa o rateze!" - World Nerd

384 pag.
PRET 30 lei (in librarii 39,90 lei)

Margot Saint-Loup - 208 metode de seductie

Doamnelor, 208 metode inedite de seductie va este dedicata.


Ea va vorbeste despre seductie, despre tandrete, despre placere. Cea a amantului, a partenerului, a sotului vostru.
Cu toate acestea, aveti grija sa nu ajunga la el. Secrete picante, sfaturi voluptuoase, confidente nerusinate: puteti afla in paginile ei tot ceea ce voi, si doar voi, trebuie sa stiti pentru ca barbatul de alaturi sa va iubeasca la nebunie.


Exista tot atâtea feluri de a seduce un barbat, cate moduri de a face dragoste. Asa ca dati frau liber indragostitei din voi si, cu tandrete si fantezie, veti descoperi cum sa sa traiti alaturi de partener placeri nebanuite...


Cu drag,
Margot Saint-Loup


PRET 9 lei

Kama Sutra ca la carte

Vrei ca viata ta sexuala sa fie mai incitanta?
- Vrei sa aflii mai multe despre hedonismul Orientului antic?
- Vrei sa inveti cat mai multe pozitii sexuale?

Kama Sutra ca la carte iti va arata ca nu numai pozitiile sexuale si tehnicile din stavechiul manual de sexualitate, dar si cum sa iti exploatezi la maxim erotismul. Cartea pleaca de la principiile libertatii si placerii erotice, acoperind o gama larga de teme, de la mancaruri afrodisiace, masaj erotic si pana la modalitati de a-ti decora dormitorul intr-o maniera seducatoare. Indiferent de varsta, educatia si conditia ta fizica, citind aceasta carte vei descoperi, cu siguranta, o noua abordare a vietii de cuplu.
183 pag
PRET 16 lei

Crimele din Betleem

Romanul Crimele din Betleem a castigat in 2008 prestigiosul premiu John Creasey Dagger al Crime Writers Association.

Crimele din Betleem. Teroare, nesiguranta si Brigazile terorista Martirii Al-Aqsa.

Atunci cand unul dintre fostii sai elevi, George Saba, membru al minoritatii palestiniene din Betleem, este arestat sub acuzatia de a fi colaborat cu israelienii la asasinarea unui membru al rezistentei palestiniene, Omar Yussef, un modest profesor de istorie de 56 de ani, porneste o ancheta pe cont propriu, convins fiind ca elevului sau i s-a intins o cursa.

In lipsa probelor nevinovatiei, executia lui George Saba este iminenta.

Dovezile gasite de Yussef il incrimineaza pe Hussein Tamari, liderul Brigazii Martirilor al-Aqsa, care ii ameninta familia profesorului si o violeaza si ucide pe sotia unuia dintre fostii sai elevi.

Teroarea si nesiguranta sunt resimtite constant in micul oras, dar finalul cartii reuseste totusi sa faca lumina in cazul crimelor.

304 pag

PRET 17 lei (in librarii 26 lei)

Umbra templierului -

Ultimul templier este primul volum din seria de romane istorice Guillem de Montclar, spionul templier.

Barcelona 1265. Cavalerul templier Bernard Guils moare otravit pe corabia care îl ducea din Malta spre Barcelona; înainte de a-si da ultima suflare, îl însarcineaza pe însotitorul sau, un medic evreu, sa-i dea discipolului sau, Guillem de Montclar, valoroasele documente pe care le pastra în interiorul camasii.

Ce mistere ascund aceste pergamente?

De ce sunt dispuse atâtea persoane sa-si riste viata pentru a intra în posesia lor?

Iata întrebarile la care trebuie sa raspunda Guillem, pornit într-o lupta cu timpul, în care va avea de înfruntat tradari, conspiratii, vendete si delicte sângeroase.

314 pag

PRET: 16 lei (in librarii 25 lei)

Mâncăruri de altădată - Dan-Silviu Boerescu, Cătălin Păduraru, Florica Bud

ARTĂ CULINARĂ TRADIŢIONALĂ: alivenci, arpagic Istanbul, becaţine cu trufe, berbec cu sardele, Bibesco cu piure de castane, borș cu cuiul ușei, bujeniţă de iepure, buture împărătesc, carne ameţită, cârnăciori de raci, chitonag de gutui, clapon umplut, coardă de lămâie, costiţe de porc în prapur, dulceaţă de pătlăgele verzi, epigrame de miel, flori de salcâm coapte, haragniș-balmuș, lapte de migdale, lapte zburat, lostriţă gătită domnește, muhalebiu, mustalevria, pârjoala negustorului, pelin de mai, pelincile Domnului / scutecele lui Hristos, perișoare în vin cu stafide, pesmeţi de sacâz, plăcintă de bojoci de miel, plătica lui Odobescu, prepeliţe în maţ, Principele Nicolae (cu migdale și fisticuri), puiul coanei mari / puiul ţaţei / puiul gazdei vrednice / pui Sultănica, pui umplut cu raci, purcel alandala, rachiu cu indrișaim, salată de crizanteme, schembea, scordolea, sirop de sămânţă de pepene galben, sufleu de mămăligă, sulișoare, supă cu ștrudel de măruntaie, șalăul gastronomului rafinat, șerbet de iasomie / de flori de lămâie / de micșunele / de nufăr / de porumb, şniţel de nucă, șold de cerb, timbală de castane, trahana, uger de purcică, unt negru, vrăbii cu sos și mămăliguţă, zalatină de toporași, zulufi — 679 de reţete de demult, plus 79 de vinuri și alte băuturi vechi, culese din cărţi de gastronomie rare și manuscrise unicat.
240 Pag
PRET:29 lei (in librarii 39 lei)

Oraşul borcanelor - Arnaldur Indridason

CRIMELE DIN REYKJAVIK, o nouă serie poliţistă semnată de cel mai popular autor islandez
«O lectură care te cutremură.» The Times

NORDIC CRIME NOVEL AWARD
De data aceasta, Islanda este scena unui roman poliţist cu intrigă ramificată...
Atunci când un septuagenar solitar este ucis în apartamentul său din Reykjavík, cazul este predat inspectorului-şef Erlendur Sveinsson, un detectiv foarte competent, tăcut, ursuz şi cu umor sec, folosind metode dintre cele mai inedite. El este un veteran al poliţiei din Reykjavik, are în jur de 50 de ani, este divorţat de mult şi are doi copii, ambii dependenţi de droguri într-un grad mai mare sau mai mic. Rutina lui de burlac ancorat exclusiv în viaţa profesională este zdruncinată atât de secretele murdare pe care le descoperă de-a lungul anchetei, cât şi de încălzirea treptată a relaţiilor – iniţial tensionate la maximum – cu fiica lui, Eva Lind, care apare şi dispare în mod capricios din viaţa lui. Un copil devenit femeie, care afişează o atitudine rebelă şi sfidătoare: nimic altceva decât un strigăt de ajutor, de fapt!

320 pag.

PRET 26 lei (in librarii 35 lei)

PRET NOU: 12 lei

Charisma. Cum să faci o impresie puternică şi durabilă

Îi admirăm şi invidiem pe oamenii care au charismă. Aceştia emană încredere şi şarm şi creează fără efort legături cu cei din jurul lor. Pe de altă parte, ei câştigă cu uşurinţă simpatie şi aprobare. Din păcate, suntem convinşi că nu putem să fim charismatici, dacă nu ne-am născut cu acest dar. Autorul demonstrează, contrazicând aşteptările noastre, că şi charisma se învaţă. Putem dezvolta propria paletă de abilităţi de impact şi relaţionare, aşa încât pe calea charismei să ne îmbunătăţim toate aspectele vieţii noastre.

272 pag
PRET: 20 lei(in librarii 29 lei)

Reţetă pentru minte şi corp. Cum să vindeci durerile trupului

Ai dureri continue la gât, spate şi umeri care nu trec? Ai încercat tratamente convenţionale sau alternative cum ar fi plantele şi acupunctura, însă problemele persistă? Doreşti să înţelegi felul în care mintea şi corpul tău pot interacţiona pentru a-ţi rezolva problemele legate de durere?
Dacă răspunsurile tale sunt afirmative, nu dispera! Lupta cu durerea nu este o cauză pierdută. Doctorul John E. Sarno, un deschizător de drumuri care a ajutat mii de pacienţi să se însănătoşească, îţi prezintă cea mai puternică armă pe care o ai în războiul cu durerea şi neputinţa…

296 lei
PRET:20 lei (in librarii 29 LEI)

Plăcinta e dulce la sfârşit

Pregăteşte-te să întâlneşti un personaj insolit: Flavia de Luce, copilul-minune al literaturii poliţiste!

Roman tradus în 36 de limbi şi premiat cu DAGGER AWARD (2007) Arthur Ellis Award (2010); Spotted Owl Award (2010); Agatha Award (2009); Dilys Award (2009) etc. Imaginaţi-vă un detectiv la 11 ani: Flavia de Luce, fetiţa minune îndrăgostită de experimente chimice şi expertă în prepararea unor otrăvuri pe care le testează pe propriile ei surori răutăcioase. Un copil îndrăzneţ şi haios, care posedă un vocabular nelimitat şi o cultură uimitoare, care-şi bagă nasul acolo unde nu trebuie şi care reuşeşte să vadă problema acolo unde oamenii mari eşuează. Este irezistibilă, cucereşte inimile celor din jur, dar – atenţie! – nu ezită să otrăvească ceaiul celor care o supără! Anglia, vara anului 1950. Viaţa liniştitului conac Buckshaw din Bishop’s Lacey este tulburată de câteva întâmplări neobişnuite şi, culmea ciudăţeniei, cadavrul unui necunoscut apare peste noapte în parcela cu castraveţi a grădinii.
Când stăpânul casei, colonelul de Luce, este arestat ca suspect, fiica lui cea mică, Flavia, dornică să-i dovedească nevinovăţia, începe să cerceteze cazul cu perseverenţa şi talentul unui adevărat detectiv: interoghează cu abilitate, studiază arhive prăfuite de ziare vechi, se strecoară în locuri nepermise, întocmeş te liste de suspecţi. Investigaţiile ei minuţioase o conduc în cele din urmă până în trecutul tumultuos al tatălui său, pe vremea când acesta era elev al colegiului Greyminster, într-o poveste palpitantă cu magicieni, colecţionari fanatici de timbre şi sinucideri dubioase. Totul învârtindu-se în jurul unei preţioase mărci poştale imprimate cu chipul Majestăţii Sale Regina Victoria.

«O lectură savuroasă şi încântătoare.» The Guardian

408 pag.

PRET 30 lei (in librarii 39 lei)



EXPEDIATA

Aşa ceva nu se întâmplă niciodată

După «Eroare Judiciară», în aceeaşi serie, un nou roman scris de fostul ministru al justiţiei din Norvegia

Fiona Helle, vedeta unui talk-show foarte popular în Norvegia, este descoperită în locuinţa ei, asasinată, cu limba tăiată şi ambalată frumos într-o corolă confecţionată din hârtie. Mesajul este clar: o minciună a costat-o viaţa. Când este găsită o a doua victimă, tânăra Vibeke Heinerback, lider al unui partid de extremă dreaptă, inspectorul Yngvar Stubø este însărcinat să demareze o anchetă serioasă. Se află el oare pe urmele unui serial killer specializat în celebrităţi?
Inger Johanne Vik, devenită între timp partenera lui de viaţă, acceptă să-i dea o mână de ajutor, încercând să contureze profilul acestui ucigaş-fantomă pasionat de puneri în scenă spectaculoase. Ce semnificaţie au mesajele pe care le lasă? În curând, Inger Johanne întrevede un scenariu care ar putea avea legătură cu anii petrecuţi de ea la FBI şi care ar putea conduce chiar la uciderea inspectorului...
Un roman poliţist palpitant, în care celebrul tandem de detectivi caută cu disperare ceva ce pare să nu existe: mobilul crimei!

«Un roman pe care îl citeşti cu sufletul la gură.» Observer (Anglia)


448 pag

PRET 33 lei (in librarii 45 lei)