duminică, 25 iulie 2010

Cartea viitorului

Cartea Viitorului

Locuri in inima

Locuri in inima

Relatii Exuale

Relatii Exuale

HAWKSMOOR

HAWKSMOOR
de
Peter Ackroyd

Roman distins cu GUARDIAN FICTION PRIZE si WHITBREAD NOVEL AWARD

Nu exista lumina fara intuneric si nici materie fara umbra.

Aceasta este deviza arhitectului Nicholas Dyer, asistentul lui Sir Christopher Wren si omul imputernicit sa construiasca in Londra sapte biserici care sa se constituie in tot atatea jaloane ale Iluminismului. Numai ca Dyer planuieste sa ascunda cate un secret intunecat in fiecare dintre aceste biserici, concepand niste edificii datatoare de fiori, dar menite sa reziste vesniciei.

Dupa doua sute cincizeci de ani, detectivul londonez Nicholas Hawksmoor cerceteaza o serie de crime sinistre, savarsite in imediata vecinatate a catorva biserici de secol optsprezece, crime care nu pot fi intelese de mintea omului modern.


416 pag.

PRET 28 lei (in librarii 39.90 lei)

GENA LUI ISIS #1 TRILOGIA MISTICA

GENA LUI ISIS #1 TRILOGIA MISTICA
de
Tracy Harding

Mia Montrose este o australianca din secolul XXI, cu un doctorat in limbi vechi, careia tocmai i s-a oferit cea mai promitatoare slujba din cariera ei.
Ashlee Granville este o clarvazatoare din secolul XIX, silita sa-si reprime harurile atunci cand iese pe piata matrimoniala a cercurilor de elita din Anglia.
Lillet du Lac este o preoteasa din secolul XIII apartinand unui stravechi ordin, protejat acum de catari, care le rezista pentru ultima oara francilor romano-catolici in marea fortareata Montségur.
In pofida distantei in timp si in spatiu si a diferentelor culturale, cele trei sunt unite de apartenenta comuna la vechea linie de sange a regilor Graalului si de sacra gena a lui Isis, pe care o poarta.
Adevar si inselaciune, dragoste si dorinta, catarii si Biserica, Templierii si secretele Egiptului antic - toate acestea joaca un rol intr-o mare aventura, aflata sub semnul posibilei existente a unei chei genetice spre nemurire.

576 pag
PRET 35 lei (in librarii 49.90 lei)

AMINTIRI IN ALB SI NEGRU

AMINTIRI IN ALB SI NEGRU
de
Dan Negru

Valeriu Lazarov ne spunea adeseori ca avem cea mai frumoasa meserie din lume, singura in care ce visezi noaptea poti realiza a doua zi. Uneori mi-e dor de generatia de aur a show-urilor de televiziune. Daca fotbalul are o astfel de generatie, de ce n-ar avea-o si televiziunea? O particica din amintirile si intamplarile petrecute atunci si acum le-am asternut aici cu convingerea ca ele vor fi valoroase candva doar pentru o singura persoana: Dara, fetita mea.

Restul e fum...

224 pag
PRET 20 lei (in librarii 34,90 lei)

Greşeli de neiertat

Greşeli de neiertat

Autor: Philippe Djian

Vine o zi când nu mai poţi ierta

Relaţii tensionate între copii şi părinţi, drame necruţătoare de familie, vinovăţii vechi care duc la rupturi sentimentale ireparabile. Romanul din 2009 al scriitorului francez Philippe Djian (născut în 1949), Greşeli de neiertat, porneşte de la câteva întrebări importante: ce rămâne în urma acestor contorsiuni? Cum poţi supravieţui provocărilor existenţiale şi cum poţi să trăieşti cu sentimentul că ai greşit?
Personajul principal al cărţii este un scriitor care are şansa să se salveze prin scris. Retrăieşte întâmplările, reordonează piesele unui puzzle existenţial dramatic. Înţelegerea reacţiilor celor apropiaţi lui este primul pas pe care-l face ca să meargă mai departe. Iertarea ar trebui să-i urmeze, dar la ea nu e deloc uşor de ajuns…
Acest scriitor de succes este Francis, un lovit de viaţă în mod crunt. Soţia şi una dintre cele două fiice ale sale au murit într-un accident tragic, chiar în faţa lui. Acum are 60 de ani, locuieşte în Belgia, nu a mai scris de mult şi a încercat să-şi refacă viaţa, căsătorindu-se a doua oară. Dar iată că Alice, cealaltă fiică a lui, la care ţine mai mult decât la orice, dispare brusc, dărâmând acest echilibru fragil.
În universul spiritual pe care şi-l construieşte pentru a nu se prăbuşi, Francis va descoperi o lume în care iertarea nu-şi află locul.


196 pag

PRET 19 lei (in librarii 29 lei)



PRET NOU: 15 lei

Dezmierdare de catifea

Dezmierdare de catifea

Autor: Éric Fottorino

Colin trăieşte împreună cu tatăl lui. Dar tânjeşte şi după mama lui. Este o dorinţă legitimă şi adesea foarte previzibilă la copiii ai căror părinţi s-au separat.
Atunci, tatăl, Félix, încearcă să-i «creeze» din imagini şi simboluri o familie fiului său: Tom şi Jerry sunt, de pildă, fraţii copilului. Evident, lui Colin acest lucru nu-i este suficient: el vrea o mamă. Félix va începe să se deghizeze în femeie, la început neîndemânatic, cu mai puţin entuziasm, dar, treptat, din ce în ce mai convins, cu sentimentul că este cea mai bună soluţie pentru problema fiului său. Grotescul acestei situaţii apare în momentul în care mama adevărată reapare, după doi ani...

Félix Maresco are în jur de 40 de ani şi este agent de asigurări la Paris. O muncă fără prea mari surprize, o viaţă oarecum monotonă, în care totul este calculat la detaliu. Este martorul unui incendiu şi acest lucru îi trezeşte amintiri tulburi, mai exact, sfârşitul tragic al propriului său fiu, Colin.
Colin a fost abandonat încă de la naştere de mama sa. Dorind să suplinească această lipsă pentru fiul lui, Félix încearcă să-i «inventeze», practic, o familie. Travestindu-se în femeie, încerca să îi ofere, în acest fel, lui Colin, o «mamă»: îşi pune perucă, se epilează pe picioare şi la sprâncene, foloseşte rujul
Dezmierdare de catifea... O ambiguitate totală: dragostea tatălui pentru fiu pare a fi absolută...


144 pag

PRET 10 lei (in librarii 19 lei)

Înscenarea lui Roger Murgatroyd

Înscenarea lui Roger Murgatroyd

Autor: Gilbert Adair
«Un mystery intrigant şi plin de umor.» The Times

Gilbert Adair adoptă postura de scriitor britanic sadea, cu morga, monotonia fermecătoare şi încăpăţânarea unui romancier care nu a auzit încă de James Joyce, dar care îl admiră pe Chesterton şi-l adulează pe Conan Doyle. Rezultă un regal de mister şi deductivism, o sărbătoare a inteligenţ ei şi o excelentă evocare a atmosferei provinciale din bătrâna Anglie de odinioară.

«O carte care flatează inteligenţa cititorului.» --
The Independent
256 pag
PRET 19 lei (in librarii 29 lei)

EXPEDIATA

Urăsc conflictele!

Urăsc conflictele! Şapte paşi de urmat pentru a rezolva orice diferend din viaţa dumneavoastră


Fie că este vorba despre o ciondăneală cu un prieten apropiat sau de o ceartă aprinsă cu şeful, preferăm adesea să ne purtăm cu mănuşi în loc să ne confruntăm. Dar evitarea conflictului ne oboseşte, ne încarcă cu emoţii negative şi ne distruge sănătatea. Cartea de faţă îşi propune să ne ajute să facem faţă conflictelor din plan personal şi profesional cu curaj, încredere şi sensibilitate. Pornind de la cercetările din psihologie, Lee Raffel a creat un program în şapte paşi care ne ajută să nu mai evităm divergenţele, să vorbim şi să ascultăm celălalt punct de vedere cu calm, să dezamorsăm situaţiile explozive şi să ne aprofundăm relaţiile. Dacă vom utiliza conflictul ca o oportunitate pentru dezvoltare şi schimbare, vom fi capabili să ne îmbunătăţim relaţiile, să reducem nivelul de stres la care suntem supuşi şi să ne uşurăm sufletul. Autorul oferă sfaturi despre cum să discuţi în contradictoriu fără a escalada conflictul, cum să-l împiedici pe partener să saboteze discuţiile şi cum să te adaptezi fiecăruia dintre cele cinci stiluri de conflict descrise în carte.

360 pag
PRET 22 lei (in librarii 35 lei)

Ascultă-mă ca să te ascult.

Ascultă-mă ca să te ascult.
Capacitatea de ascultare poate îmbunătăţi relaţiile noastre

Autor: Michael P. Nichols
O persoană vorbeşte, cealaltă ascultă. Este atât de simplu, încât ni se pare de la sine înţeles. Din păcate, majoritatea ne considerăm nişte ascultători mai buni decât suntem. De ce atunci când vorbim cu membrii familiei, cu partenerii, colegii sau prietenii nu reuşim să stabilim o legătură? În ce fel se opun reacţiile emoţionale comunicării autentice? Această carte bine gândită, amuzantă şi empatică a ajutat deja peste 100 000 de cititori să depăşească anumite conflicte şi să îşi transforme relaţiile personale şi profesionale. Experimentatul terapeut Mike Nichols oferă exemple vii, tehnici uşor de învăţat şi exerciţii practice ce ne pot ajuta să devenim ascultători mai buni – şi să ne facem auziţi şi înţeleşi chiar şi în situaţiile dificile.

464 pag
PRET 27 lei (in librarii 39 lei)

Cum să trăim alături de un «nevrotic» acasă şi la locul de muncă

Cum să trăim alături de un «nevrotic» acasă şi la locul de muncă

Autor: Albert Ellis
Într-o lume ideală, oamenii alături de care trăim şi muncim – iubiţii şi soţii, părinţii şi fraţii şi surorile şi copiii noştri, prietenii şi colegii şi şefii – ar fi fiinţe umane atente, grijulii, stabile, de încredere, raţionale, a căror companie este întotdeauna o plăcere. Dar, adevărul este că, în lumea reală, mulţi dintre noi suntem nevoiţi să ne confruntăm cu oameni dificili, care ne pun răbdarea la încercare.
Deseori, partenerii sau şefii noştri au un comportament nevrotic, caracterizat de emoţii exagerate cum ar fi depresia, anxietatea, disperarea, ruşinea sau ostilitatea. În cartea de faţă, celebrul psihoterapeut Albert Ellis, ne oferă un ghid pentru a reuşi să trăim cu un nevrotic, dacă nu ne putem despărţi de el sau nu-l convingem să facă o psihoterapie, evitând să fim aduşi la limita disperării. Citind, puteţi afla cum să-i ajutaţi pe oamenii cu tulburări emoţionale să descopere de ce se comportă într-un anumit fel, care este cea mai bună cale de a da un sfat, de a susţine şi de a încuraja, cum să faceţi faţă furiei, frustrării şi resentimentului, cum să vă păstraţi calmul şi să vă controlaţi emoţiile.

224 pag
PRET 19 lei ( in librarii 29 lei)

Cum să ne educăm copiii

Cum să ne educăm copiii

Autor: Aldo Naouri

A face întotdeauna pe plac copiilor
nu înseamnă educaţie, ci doar seducţie.

Orice părinte ştie cât de dificil este să îmbini iubirea şi respectul pentru copil cu autoritatea. Exagerarea într-un sens sau altul produce perturbări în comportamentul copilului. Aldo Naouri, pediatru şi psihoterapeut, demonstrează că în lumea contemporană balanţa a înclinat prea mult în favoarea iubirii şi toleranţei faţă de copil, pierzându-se din vedere importanţa autorităţii. De aceea, prima urgenţă în educaţie este tocmai reabilitarea autorităţii, ceea ce presupune recurgerea la interdicţii şi frustrări.


368 pag

PRET 22 lei (in librarii 35 lei)

Dacă dragostea ar putea gândi

Dacă dragostea ar putea gândi. Cum să-ţi foloseşti mintea pentru a-ţi ghida inima


Autor: Alon Gratch

Pare întotdeauna că te îndrăgosteşti de cine nu trebuie? Simţi mai mereu că partenerul tău nu se ridică la nivelul aşteptărilor? Eşti îndrăgostit de cineva care nu te iubeşte la rândul său? Psihoterapeutul Alon Gratch a identificat şapte tipare care ne împiedică să găsim dragostea şi fericirea. În această carte el ne arată cum să recunoaştem tiparul de relaţie pe care-l repetăm, să acceptăm părţile bune şi părţile rele din relaţiile noastre şi ne ajută să reuşim să ne gândim la relaţiile noastre, atât de pline de sentimente care, uneori, ne copleşesc. El ne arată cei trei paşi necesari pentru a ne opri din repetarea acestor tipare ale iubirii iluzorii şi a găsi iubirea reală şi durabilă.

304 pag

PRET 20 lei (in librarii 29 lei)

CRIME

CRIME
FERDINAND VON SCHIRACH

Impărtășește experiența unui avocat însărcinat să apere infractori, criminali și diverși alți oameni intrați sub incidența legii!

Crime este o colecție de povestiri inspirate de experiențele neobișnuite pe care le-a trăit Ferdinand von Schirach, avocat însărcinat să apere deopotrivă drepturile unor indivizi acuzați de grave infracțiuni sau ale unor inocenți care s-au trezit sub incidența legii.

192 pag
PRET 16 lei(in librarii 25 lei)

SFÂRTECĂRI

SFÂRTECĂRI
NIALL GRIFFITHS
Orășelul de pe coasta vestică a Ţării Galilor, Aberystwyth, deși pare un fel de Macondo mitic și velș, e de fapt un foarte realist cimitir al disperaţilor, un punct terminus al oricărei speranţe, o Mecca a drogaţilor, alcoolicilor, micilor infractori și curvelor de ocazie, graniţa în care Europa se învecinează cu oceanul, dar și cu cea mai autentică lume posibilă a declasaţilor. Înfrânţi ai vieţii și mai ales foarte tineri, Roger, Malcolm, Mairead, Sioned, Margaret, Paul, Colm, Laura, Liam, Bill etc. nu au altă alegere decât lenta autodistrugere cotidiană, prin practicarea tuturor orgiilor evazioniste imaginabile. Povestea lor doare pentru că este o schiţă verosimilă a viitorului ce ameninţă tinerele generaţii.

Carte sigilata

704 pag.
PRET 33 lei (in librarii 49 lei)

SECRETELE LUI MADOFF.

SECRETELE LUI MADOFF.
DRAGOSTE, BANI, EU & BERNIE
SHERYL WEINSTEIN

Cea mai cunoscută fraudă din istoria bursei americane, povestită de amanta celui care a comis-o, Bernard Madoff

A fost o femeie de afaceri de excepție, deșteaptă și influentă. După o relație intimă de 20 de ani cu Bernard Madoff a pierdut totul.
Bernard (Bernie) Lawrence Madoff, născut în 1938 la New York, este un cunoscut fost om de finanţe american, broker și director la NASDAQ New York. În 1960 a creat celebra Bernard L. Madoff Investment Securities LLC de pe Wall Street, firmă de brokeri, investiţii şi consiliere financiară, cu greutate la bursa newyorkeză, pe care a condus-o până la arestarea sa din 11 decembrie 2008. În timpul crizei economice care a izbucnit în 2007 s-a descoperit că Madoff, care număra printre clienţii săi unele dintre cele mai mari bănci din lume, a delapidat într-o carieră de 48 de ani suma de 65 de miliarde de dolari, devenind cel mai mare escroc de bursă din istorie.

248 pag
PRET 19 lei (in librarii 29 lei)

INSULA VOAIORILOR

INSULA VOAIORILOR
DANIEL DAVIES
Jeremy Michael Shepard – zis The Shep – este o persoană care frecventează "circuitul" exhibiţioniştilor, voaiorilor şiswinger-ilor.
În vârstă de 39 de ani, vine dintr-o lume în care a cunoscut succesul, ca editor al unei cunoscute reviste pentru bărbaţi. Lovit de o criză existenţială, renunţă la slujba bine plătită şi se mută din Londra în orăşelul părinţilor lui, unde se angajează ca mărunt funcţionar public. Inteligent şi blazat, dar neafectat – precum personajele lui Houellebecq –, The Shep alege un stil de viaţă care contrazice canoanele sociale, dar care-i oferă satisfacţia de care are nevoie: intră într-o reţea de swinger-i şi ajunge să practice un eros liber consimţit cu perechi de diferite vârste, cu femei și bărbaţi plictisiţi de viaţa monotonă oferită de capitalismul britanic.


PRET: 19 lei (in librarii 29 lei)

TABLOU PENTRU O POVESTE DE DRAGOSTE

TABLOU PENTRU O POVESTE DE DRAGOSTE
RICHARD MILWARD
Conceput sub forma unui bloc compact şi scris parcă dintr-un foc continuu, Tablou pentru o poveste de dragoste urmăreşte drumul spre celebritate al lui Bobby Artistul, oferind în acelaşi timp un portret viu şi carismatic al unei lumi îmbibate de droguri, plină de fantezie şi profund disfuncţională.
Eroii lui Milward, deşi pe buza prăpastiei, izbutesc, în marea lor majoritate, să se salveze ca prin miracol de la colaps. Şi Bobby Artistul – un fel de Klimt ingenuu –, şi Johnnie găsesc tăria să se sustragă drogurilor şi morţii, începând o nouă viaţă, iar partenerele lor, Georgie şi Ellen, doldora de iubire, le stimulează apetitul pentru existenţă şi normalitate.
Un roman impresionant, despre generozitate, nenoroc, curaj, inocenţă şi melancolie, un semn clar că niciodată, nici chiar în cea mai rea dintre lumile posibile, meciul nu este deloc pierdut, atâta vreme cât există iubire.

320 pag
PRET 23 lei (in librarii 33 lei)

Jurnalul albastru

Jurnalul albastru

Autor: James A. Levine

POVESTEA TERIBILĂ ŞI CUTREMURĂTOARE A UNEI FETIŢE INDIENE, VÂNDUTĂ ŞI FORŢATĂ SĂ DEVINĂ PROSTITUATĂ, CARE SE FOLOSEŞTE DE PUTEREA IMAGINAŢIEI ŞI A SCRISULUI PENTRU A-ŞI DEPĂŞI EXISTENŢA TRAGICĂ

Batuk Ramasdeen este o fetiţă precoce şi cu o imaginaţie ieşită din comun, dintr-un sat din India. La vârsta de nouă ani, tatăl său o vinde unui proxenet din Mumbai. «Plasată» licitatorului care oferă preţul cel mai mare şi care caută o tânără virgină, ajunge la un «orfelinat» unde este iniţiată în noua ei profesie. Din cuşca sa mică pe Common Street, ea se prostituează zilnic pentru ceva mâncare şi un loc de dormit. Obligată să servească din cuibul ei până la zece bărbaţi pe zi, tratată mizerabil de către cei care plătesc pentru serviciile ei, fata este abuzată chiar şi de medicul care o consultă; iar prietenul ei, Puneet, aproape moare după ce a fost violat de doi poliţişti şi este castrat la primul semn de pubertate. Folosindu-şi imaginaţia şi talentul la scris pe care l-a deprins pe când era internată într-un spital misionar, Batuk evadează din cumplita sa existenţă aşternând pe hârtie poveşti. Jurnalul albastru devine mântuirea sa. Poveştile lui Batuk sunt minunat redate, iar descrierile evadărilor sale imaginare sunt nespus de poetice. Felul în care frumuseţea şi înfiorătoarea realitate sunt puse laolaltă e cutremurător.


248 pag

PRET 19 lei (in librarii 29 lei)

Explozii în Stockholm

Explozii în Stockholm

Autor: Liza Marklund
Cu câteva zile înainte de Crăciun, un eveniment neaşteptat tulbură Stockholmul acoperit de zăpadă: o bombă explodează la stadionul Victoria, gazda Jocurilor Olimpice. Din nefericire, există şi o victimă: Christina Furhage, şefa Comitetului Olimpic. Pe lângă ancheta poliţiei, de caz se ocupă şi Annika Bengtzon, ziarista care conduce departamentul Investigaţii de la cotidianul Kvällspressen. Deşi opinia generală este aceea că a fost vorba de un atac terorist, ea susţine că la baza atentatului a stat o crimă de o altă natură. Ca să dovedească acest lucru, Annika începe să răscolească trecutul, pentru a afla adevărata poveste a femeii care se ascundea dincolo de imaginea puternică şi radioasă a Christinei Furhage. Când o nouă explozie are loc la arena Stär Hall, Annika începe să se îndoiască de intuiţia şi credibilitatea ei ca ziaristă. Cu toate acestea, continuă să cerceteze cazul şi, în cele din urmă, se trezeşte ea însăşi într-o situaţie limită... Reuşeşte oare să descopere adevărul din spatele acestei poveşti întunecate?

488 pag
PRET 27 lei (in librarii 39 lei)


PRET NOU: 10 lei