luni, 29 martie 2010

CONTINENTUL INTERZIS vol. 5 TARA DUNCAN


CONTINENTUL INTERZIS vol. 5 TARA DUNCAN
de Sophie Audouin-Mamikonian

Betty, prietena pamanteana a Tarei, a fost rapita de Magister, care o tine prizoniera pe Continentul interzis. Acesta este condus de dragoni - aliatii imperiului Omois -, care nu permit nimanui sa patrunda aici. Dar Magister reuseste sa forteze bariera magica si o otraveste pe Betty. Tinerei nu i-au mai ramas decat cateva ore de trait, si doar sangele modificat al Mostenitoarei ar putea sa o mai salveze... Or, Tara nu si-a recapatat puterile. Iar fara magie, ii este imposibil sa lupte contra dusmanului. Cu mult curaj, netinand cont de pericolele din AltaLume, Tara se reintoarce in palatul Omois, unde ii convoaca de urgenta pe prietenii sai.

560 pag
PRET 35 lei (in librarii 49.90 lei)

FLACARA GLORIEI


FLACARA GLORIEI
de Michael Pryor
PRIMUL VOLUM DIN SERIA LEGILE MAGIEI de MICHAEL PRYOR

UNUL DINTRE CEI MAI IMPORTANTI SCRIITORI AUSTRALIENI, NOMINALIZAT DE 5 ORI LA PREMIUL AUREALIS

Aubrey Fitzwilliam este fiul prestigiosului fost prim-ministru al Albionului. La scoala-internat, baiatul studiaza arta vrajitoriei si se dovedeste a fi inzestrat cu extraordinare capacitati magice...

Declansarea unui conflict politic de proportii, cu implicatii magice, este iminenta, iar Aubrey simte ca trebuie sa se implice, cu orice pret. George, prietenul sau apropiat, l-ar urma oriunde - iar cu darul lui Aubrey de a face planuri care, intotdeauna, ii vara pe-amandoi in bucluc, devotamentul lui George este nepretuit.

368 pag
PRET 40 lei (in librarii 54.90 lei)

Filmul si moda


Filmul si moda de Doina Berchina

Ca forma moderna de entertainment, cinematograful si industria din spatele lui au avut preocuparea, nu atat de a produce arta, cat pe aceea de a asigura cate un “idol pentru fiecare”.
Iar moda, inainte de a deveni spectacol, a fost mestesug si comanda sociala.
In intortocheatele lor cai spre inima si mai ales buzunarul publicului, acestea s-au intersectat si apoi unit in efortul de a placea si convinge.
Exigenta ca o vedeta sa fie si un Fashion Icon a aparut mai tarziu. Initial, personalitatea, farmecul si legenda, create in jurul unei actrite, erau suficiente pentru a impune o imagine.
Ea devenea emblematica apoi si gratie respectarii unui anumit cod vestimentar. Pana la urma, asta inseamna un Star.

PRET 15 lei

CARCERA


CARCERA
de Catherine Fisher

"Una dintre cele mai bune scriitoare de literatura fantasy a zilelor noastre... o calatorie minunat de intunecata si infricosatoare." Independent

Imagineaza-ti o inchisoare atat de vasta, incat contine celule si coridoare, paduri, orase si mari.
Imagineaza-ti un prizonier lipsit de memorie, convins ca vine de Afara - desi inchisoarea a fost sigilata de secole si un singur om a reusit sa evadeze.
Imagineaza-ti - intr-o societate in care timpul este interzis, mentinuta intr-o lume din secolul al saptesprezecelea si condusa de computere - o fata, Claudia, obligata sa ia parte la o casatorie aranjata, prinsa intr-un complot de asasinare de care-i e groaza si pe care, totodata, si-l doreste.

448 pag
PRET 35 lei(in librarii 49.90 lei)

ANOTIMPUL FRUCTELOR DE MANGO


ANOTIMPUL FRUCTELOR DE MANGO
de Amulya Malladi

O SAGA DE FAMILIE INTR-O INDIE MAGICA

Dupa sapte ani petrecuti in America, Priya Rao se intoarce in India natala. Doreste sa-si anunte familia ca este logodita cu Nick, americanul pe care-l iubeste, dar vestea frange inimile celor din jur, care insista ca ea sa se marite cu un "baiat bun indian".
Vizita se transforma intr-o experienta coplesitoare. Tanara femeie, care a cunoscut lumea occidentala, incearca sa aduca schimbarea si in propria familie. Intre doua culturi profund diferite, intre traditie si modern, intre generatii diverse par sa existe conflicte de netrecut.

272 pag. PRET 22 lei (in librarii 32 lei)