marți, 29 septembrie 2009

Sylvia Kristel : Goala


Memoriile actritei devenite celebra prin rolul din Emmanuelle sunt o invitatie la retrospectiva, autoanaliza profunda si constructiva pentru fiecare dintre noi, dar si un model de abordare satirico-sarcastica a momentelor dificile din viata

PRET 16 lei (in librarii 23 lei)

Marte si Venus se ciocnesc. Cum sa faci pace cu sexul opus


Cartea este ghidul complet pentru dezvoltarea unor relatii de cuplu stabile, autorul oferindu-ne modalitati inovatoare pentru a ne bucura de mai multa dragoste si sustinere in viata sentimentala.
Veti afla abordari noi si usor de aplicat pentru a gasi dragostea la care am visat intotdeauna; lectia de vindecare si iertare a ranilor si resentimentelor din trecut; intelegerea corecta si respectarea deosebirilor dintre noi; sporirea increderii in sine in raporturile cu sexul opus; imbogatirea tuturor relatiilor: a celor intime, de familie, cu prietenii sau de afaceri.

400 pg. PRET 18 lei (in librarii 28 lei)

luni, 28 septembrie 2009

Povesti erotice romanesti



Poveşti erotice româneşti este numele celui mai original titlu al colecţiei Eroscop: cei mai cunoscuţi scriitori români au fost invitaţi să publice un text inedit cu tematică erotică. Cât de departe au mers ei? Cât de îndrăzneţe sunt prozele? Mai există tabuuri erotice în limba română? Iată câteva întrebări la care puteţi afla răspunsul citind acest volum.
Autor: Ştefan Agopian, Radu Aldulescu, Dan-Silviu Boerescu, Emil Brumaru, Ionu? Chiva, Marius Chivu, Filip Florian, Matei Florian, Radu Pavel Gheo, Claudia Golea, Ioan Groşan, Florin Iaru, Cezar Paul-Bădescu, Doina Ruşti, Lucian Dan Teodorovici, Dan Sociu, Cecilia Ştefănescu

550 pg. PRET 27 lei (in librarii 40 lei)

Bărbatul divorţat. Cum să afli dacă e bun pentru tine


Ştiaţi că aproape 40% dintre bărbaţii disponibili au mai fost căsătoriţi? Asta înseamnă că aproape orice femeie va avea măcar o dată în viaţă o relaţie cu un bărbat despărţit sau divorţat. Deşi fiecare bărbat despărţit sau divorţat este unic, toţi generează mai multe provocări decât cei care n-au fost căsătoriţi. Această carte vă va învăţa să înlăturaţi rapid bărbaţii care vor fi parteneri nepotriviţi, să recunoaşteţi un partener bun şi să creaţi o legătură reuşită cu el.

PRET 18 lei (in librarii 30 lei)

Sensul vieţii. Răspunsurile psihologiei pentru a da sens propriei vieţi



Sensul vieţii ne interesează pe toţi. Şi pe bună dreptate, căci absenţa unui sens în viaţă ne poate costa scump, prea scump, uneori însăşi viaţa. Din păcate, filosofii au confiscat domeniul şi l-au încifrat în cărţi savante. Cum nu toţi suntem Platon sau Kant, avem nevoie de altceva. Autorul acestei cărţi, care este psihiatru şi psihoterapeut, ne oferă, pe baza experienţei sale, prima tratare psihologică a sensului vieţii, adică ne propune tehnici concrete pentru a ne găsi propriul drum în viaţă, fie că este vorba de iubire, de familie sau de profesie.

184 pg. PRET 13 lei(in librarii 25 lei)

Forme ale geloziei



Gelozia, dar şi alte sentimente negative (invidia, ura) au atras mai puţin atenţia psihologiei academice. Intrarea acestora în câmpul de interes al psihologiei se datorează în special dezvoltării masive a psihoterapiei, care se confruntă în mod curent cu ele. Se ştie că gelozia este partea întunecată a iubirii. Se ştie mai puţin că, în exces, ea este o povară atât pentru cel gelos, cât şi pentru cel asupra căruia se răsfrânge şi că poate distruge relaţia şi sentimentul valorii proprii ale celui care o resimte. Gelozia nu poate fi depăşită fără confruntare, înţelegere şi schimbare. Cartea de faţă se distinge în special prin bogăţia cazurilor de psihoterapie şi consiliere, pe baza cărora se elaborează o detaliată psihologie a geloziei. Este motivul pentru care se află la a patra ediţie.

520 pg. PRET 25 lei (in librarii 40 lei)

Castelul din nori s-a sfărâmat. Millennium 3



Ultimul volum al TRILOGIEI MILLENNIUM
Ignoraţi această prezentare dacă vreţi să descoperiţi voi înşivă al treilea volum al trilogiei Millennium! S-a împlinit ceea ce speraţi la sfârşitul celui de-al doilea volum: Lisbeth Salander nu a murit. Dar nu vă bucuraţi întru totul: rănită mortal, ea rămâne prizonieră câteva săptămâni bune în spital, neputând nici să se mişte, nici să acţioneze cumva. Este încolţită din toate părţile, acuzaţii grave apasă asupra ei. Mai este o problemă: tatăl ei, fostul spion Zalachenko, pe care ea are toate motivele să-l urască de moarte şi pe care l-a rănit cu o lovitură de secure în cap, se află la acelaşi spital, în camera vecină.
Misterioasa Secţie ilegală care s-a constituit cu ani în urmă în sânul serviciilor secrete îşi continuă activităţile subterane. Ca să poată rămâne în umbră, oamenii Secţiei au tot interesul să-i elimine pe cei care le-au ghicit existenţa.
De partea binelui, putem conta pe Mikael Blomkvist care, pe de-o parte ţine foarte mult la Lisbeth, deşi nu are voie să o vadă în starea în care ea se află, pe de altă parte, încearcă să aducă la lumină o conspiraţie şi un secret de stat care, odată revelate, ar dovedi nevinovăţia acesteia. Întrebarea este: mai poate Mikael conta pe prietena lui, Erika Berger, acum când aceasta devine redactor-şef al unei publicaţii concurente?

864 pg. PRET 42 lei (in librarii 59 lei)

PERGAMENTUL SECRET de Ronald Cutler



Josh Cohan, un arheolog american care ne aminteste de Indiana Jones, este chinuit de un vis misterios. In urma unei dezamagiri profesionale, el se hotaraste sa isi asculte premonitiile, lasandu-se purtat pana in desertul Iudeii, unde face o descoperire exceptionala: un pergament antic ce pare sa fi fost scris de insusi Iisus. Autoritatea Israeliana pentru Antichitati decide sa cerceteze pergamentul, insa o secta straveche, Santinelele, se arata foarte interesata de descoperirea lui Josh. Aceasta, cunoscuta pentru actiunile sale violente, asteapta ocazia de a-si dezlantui influenta malefica asupra lumii si nu se va da in laturi de la nimic in incercarea de a-si insusi pergamentul.

432 pg. PRET 30 lei(in librarii 45 lei)

PRET NOU: 25 LEI

FOXFIRE. CONFESIUNILE UNEI GASTI DE FETE de Joyce Carol Oates



New Yorkul anilor 1950. Istoria secreta a unei gasti de adolescente rebele, conduse de enigmatica Legs Sadovsky - "amestec de Robin Hood in varianta feminina si revolutionar marxist, de personaj naiv dotat cu o inteligenta ascutita si eroina de o indrazneala incredibila si o forta exceptionala" (Library Journal).
Dincolo de socantele scene de violenta, romanul este povestea legaturii speciale, emotionante si tulburatoare ce le uneste pe cele cinci adolescente si le insufla curajul de a merge mai departe. Foxfire nu este altceva decat refugiul lor din calea unei lumi ce sta sub dominatia masculina si modul lor de a face dreptate in numele celor slabi si neputinciosi.

In 1996, romanul Foxfire a fost ecranizat, filmul Foxfire (cunoscut publicului roman sub titlul de Adolescente rebele) avand-o in rolul principal pe Angelina Jolie.

440 pg. PRET 27 lei (in librarii 40 lei)

PRET NOU: 10 LEI

INALTE SI BLONDE de Jean Echenoz



Inalte si blonde este un excelent roman de aventuri. Exotice, politiste, erotice. Un omagiu adus filmului femeii-cliseu (blonda inalta este, de fapt, tipul de femeie fatala din filme) si culturii populare; o critica sociala totodata, a societatii in curs de mondializare, cu toate influentele malefice pe care civilizatia le aduce lumii a treia si pretul pe care prima o plateste pentru a o exploata pe cealalta. Nu in ultimul rand, o mostra de scriitura de mare rafinament a "romancierului anilor 1980" in Franta.

224 pg. PRET 17 lei (in librarii 28 lei)

PRET NOU: 7 LEI

SECRETUL RUBINULUI de Barry Unsworth



Roman nominalizat la Man Booker Prize 2006.

La curtea regelui Roger, in Sicilia secolului al XII-lea, se dau adevarate lupte pentru putere intre crestini, musulmani, evrei si greci. Un tanar se vede nevoit sa aleaga intre o iubita de vita nobila si o senzuala dansatoare, si viseaza sa renunte la intrigile de la curte in favoarea vietii austere si riscante de cavaler. Pana in clipa cand afla ca regele sau iubit e in pericol...

424 pg. PRET 29 lei (in librarii 44.9 lei)

PRET NOU: 13 LEI

GRESEALA VRACIULUI de Joseph Delaney


Actiunea din Greseala Vraciului se petrece tot in Comitat, de aceasta data insa foarte aproape de Golful Morecambe si de Tinutul Lacurilor. Coniston, Cartmel, Lancaster si nisipurile golfului, precum si canalul Lancaster-Kendall sunt cateva dintre locurile reale, dar, o data in plus, lucrurile se schimba dupa voia povestitorului. Locatia morii de apa, cu mlastinile ei pline de vrajitoare, a luat nastere din imaginatia autorului.

432 pg. PRET 25 lei (in librarii 37, 5 lei)

sâmbătă, 26 septembrie 2009

Joanna Kavenna - Deriva


Rosa Lane, o jurnalista londoneza de succes, aflata, ca si Dante, la mijlocul vietii, se trezeste brusc, dupa moartea mamei sale, "intr-un labirint, dar fara ghemul de ata". Isi da demisia, apoi, ramasa fara casa dupa ce iubitul o paraseste pentru cea mai buna prietena a ei, locuieste pe la prieteni si isi cauta, dar fara convingere, o alta slujba, in vreme ce intocmeste liste fara sfarsit cu ce ar trebui sa faca, initiind o cautare mitica a scopului si sensului vietii in Londra zilelor noastre.

368 pg. PRET 24 lei (in librarii 39 lei)

PRET NOU: 19 LEI

Pulbere de stele Neil Gaiman


A fost odata un tinar care dorea sa-si indeplineasca Dorinta Sufletului.“ Tinarul este Tristan Thorn, locuitor al unui sat inconjurat de un zid care nu lasa pe nimeni sa intre, nici sa iasa. El se indragosteste de Victoria si va face orice pentru a cistiga inima frumoasei fete. ii va promite chiar ca ii va aduce in dar o stea, acea stea pe care au vazut-o cazind intr-o seara de octombrie. Dar pentru a se tine de cuvint, Tristran trebuie sa treaca de acel zid, Wall, si sa patrunda in Lumea Zinelor. Asa incepe cea mai mare aventura a vietii lui, intr-o lume plina de vrajitoare, inorogi si alte fiinte fabuloase, in care nici macar o stea cazuta nu este ce si-a imaginat el.

234 pg. PRET 1o lei (in librarii 18 lei)

Ghidul parfumurilor - Rebecca Veuillet



Un ghid ilustrat care vă ajută în alegerea parfumului potrivit, vă permite să descoperiţi produse noi şi să aflaţi istoria şi compoziţia acestora.

"O femeie care nu se parfumează nu are viitor." - COCO CHANEL

În spatele acestor cuvinte, uşor categorice, se ascunde o realitate fundamentală: dincolo de plăcere, parfumul a devenit expresia individualităţii noastre. Mai mult decât o mireasmă, el este o emoţie regăsită, un alt mod de a ne sublima personalitatea.
Dacă sunteţi în căutarea unui cadou sau a unui produs nou, vă vor fi de un real folos sfaturile şi informaţiile oferite de Rebecca Veuillet-Gallot, creator-junior de parfumuri, în acest ghid unic, care vă ajută să descoperiţi întreaga bogăţie de parfumuri a acestui univers.

PRET 23 lei (in librarii 39 lei)

Visul unei nopţi de vară - Editie bilingva


261 pg. PRET 11 lei (in librarii 19 lei)

Sway, ritmuri demonice


Sway, Ritmuri Demonice este povestea grupului Rolling Stones, reconstruită literar. Deşi cartea se inspiră din realitate, ea este mai degrabă o biografie ficţionalizată, însoţită de descrieri spectaculoase ale boemei şi atmosferei culturale din anii '60.
Muzică, dependenţă de droguri, promiscuitate, nihilism, amoruri extreme şi crime misterioase -toate acestea sunt coordonate ale unei atitudini rebele faţă de o lume aflată în schimbare.

296 pg. PRET lei 20 (in librarii 29 lei)

LONDRA INSANGERATA - Geoff Nicholson


The New Yorker a inventat cuvantul "nicholsonian" pentru a descrie comportamentul obsesiv al eroilor din romanele extrem de amuzante ale lui Geoff Nicholson.
In acest incitant si foarte amuzant roman al sau, obsesia este Londra - iubita si urata in moduri diferite de Mick, Judy si Stuart. Dar, asa cum se intampla intotdeauna cu marile orase, Londra conspira cu destinul pentru a-i face sa se intalneasca, dar si pentru a-si indeplini propriile ei scopuri.

SUBTIL, COMPLEX SI PLIN DE UMOR NEGRU, LONDRA INSANGERATA ESTE "ROMANUL LONDONEZ" AL LUI GEOFF NICHOLSON. PENTRU TOTI CEI CARE, TINAND O HARTA IN MANA, S-AU SIMTIT STRAINI INTR-UN ORAS NECUNOSCUT SAU CHIAR IN PROPRIUL LOR ORAS.

560 pg. PRET 30 lei (in librarii 45 lei)

PRET NOU: 14 LEI

MA NUMESC SALMA Fadia Faqir


Intr-un sat de munte din tinutul Levantului, Salma, o tanara pastorita beduina, incalca legile sacre ale tribului ei, ramanand insarcinata in afara casatoriei. Pentru ca familia sa-si recastige onoarea pierduta, traditia musulmana ii cere sa o ucida pe cea care a pacatuit. Fugind din calea unei morti sigure, Salma alege refugiul in inchisoare, unde da nastere unei fetite care ii va fi insa imediat luata de catre statul iordanian si dusa intr-un orfelinat pentru copiii nelegitimi. Adoptata apoi de o calugarita misionara, Salma imigreaza in Anglia, unde incepe o noua viata, in poate cel mai britanic oras din toate, Exeter. Aici, tanara musulmana incearca din rasputeri sa se adapteze, sa-si invinga complexele si prejudecatile, dar teama obsesiva, durerea exilului si dorul de copilul care i-a fost rapit o impiedica in fiecare clipa.

304 pg. PRET 20 lei (in librarii 32 lei)

BELEA MARE - Dave Barry


Belea mare este o spumoasa comedie a erorilor, in care Dave Barry reuseste sa schiteze o adevarata galerie de personaje - de la emigranti ilegali la mafioti rusi si de la politisti macho la ratati de duzina. Plus o broasca psihedelica si un caine de "inteligenta unei teline". Firul epic e simplu, dar tensionat, condimentat cu un potop de coincidente, iar personajele se ciocnesc haotic, generand situatii de un umor demential.
Veti gasi aici, pe langa toata "flora si fauna" orasului Miami, FBI-ul la datorie, avioane deturnate si bombe nucleare. O sa radeti cu lacrimi.

ROMAN ECRANIZAT IN 2002, CU TITLUL BELEA MARE IN MIAMI, IN REGIA LUI BARRY SONNEFELD.

304 pg. PRET 23 lei (in librarii 37 lei)

PRET NOU: 10 LEI

SEPTEMBRIE IN SHIRAZ - Dalia Sofer

In perioada dificila ce urmeaza revolutiei din Iran, negustorul de bijuterii Isaac Amin este arestat si acuzat pe nedrept de spionaj. Ingrozita de disparitia acestuia, familia sa trebuie sa reziste in aceasta noua lume a cruzimii si haosului, asistand neputincioasa la prabusirea a tot ceea ce cunoscuse pana atunci.
In vreme ce Isaac indura teroarea inchisorii, iar sotia sa il cauta cu disperare, copiii lui se confrunta cu intelegerea noilor valori si perspectiva unei calatorii deosebit de periculoase.

400 pg. PRET 23 lei (in librarii 40 lei)

PRET NOU: 10 LEI

SANGELE FLORILOR - Anita Amirrezvani


Persia medievala prinde viata in acest roman sclipitor: de la uluitoarea sa arhitectura, pana la pietele forfotind de oameni, doldora de cosuri cu mirodenii, covoare cu fir de aur si de culoarea peruzelei, a caror frumusete pur si simplu iti taie respiratia. Cu povestile persane care te vrajesc si cu scriitura ce imprumuta ceva din stralucirea orasului Isfahân, romanul Sangele florilor spune istoria uimitoare a unei femei care alege, in ciuda tuturor obstacolelor, o viata cladita cu truda propriilor maini, a mintii si a vointei sale.

512 pg. PRET 28 lei (in librarii 45 lei)

PRET NOU: 14 LEI

SUNT COPILUL AMANTEI A.M. Homes


Mama biologica a lui A.M. Homes a fost o tânara de douazeci si doi de ani, amanta unui barbat mult mai în vârsta, casatorit si care avea deja o familie. Sunt copilul amantei este romanul care prezinta viata lui Homes, la treizeci de ani dupa ce a fost adoptata, din momentul în care parintii ei biologici au reluat legatura cu ea.

Homes, cunoscuta pentru stilul sau profund emotionant si cu tenta psihologica, povesteste despre relatia pe care a avut-o cu parintii ei biologici, dupa ce acestia au reintrat în viata ei, dar si despre istoria familiei nou descoperite. Mama ei naturala, o femeie complexa si singuratica, nu s-a casatorit niciodata, nu a avut alti copii, si a murit în 1998; tatal ei natural îi spusese initial ca o va introduce în familia lui, dar nu si-a respectat promisiunea.

216 pg. PRET 18 lei (in librarii 29 lei)

PRET NOU: 7 LEI

TUNELE Roderick Gordon


Will Burrows este un baiat de paisprezece ani care locuieste in Londra.
Are putine lucruri in comun cu restul familiei sale, cu exceptia pasiunii mistuitoare pentru sapaturi, pe care o impartaseste cu tatal sau. Cand acesta dispare brusc, intr-un tunel necunoscut, Will decide sa investigheze disparitia tatalui sau impreuna cu prietenul lui, Chester. Curand, se trezesc in adancul pamantului, unde descopera un secret intunecat si infricosator, un secret care i-ar putea costa chiar viata.

548 pg. PRET 26 lei (in librarii 40 lei)

CIRCUL FANTASIA - Margaret Mahy


ROMANUL A FOST ADAPTAT PENTRU TELEVIZIUNE IN SERIALUL MADDIGAN'S QUEST de la BBC

Sunt Garland Maddigan, o adevarata Maddigan, si fac parte din cel mai grozav circ din lume, Fantasia.
Candva, intr-un timp nu foarte indepartat de al nostru, un pitoresc grup de calatori strabatea o lume pustiita, postapocaliptica. Erau magicieni, clovni si trapezisti de la Fantasia lui Maddigan, tamaduind lumea cu minunile si rasetele lor.
Garland Maddigan, fiica de doisprezece ani a lui Ferdy, maestrul de manej al circului, insotea caravana Fantasiei in peregrinarile ei obisnuite, dar cand trei copii straini se alatura circului, lucrurile iau o intorsatura sinistra.

520 pg. PRET 23 lei (in librarii 40 lei)

PRET NOU: 7 LEI

CIRCUL ORORILOR Darren Shan


"O carte captivanta... O actiune plina de meandre, care starneste in cititor dorinta de a citi si continuarea." J.K. Rowling

Darren Shan este doar un baiat ca oricare altul - pana cand obtine o invitatie la Circul Ororilor... pana cand face cunostinta cu Madam Octa, pana cand ajunge fata in fata cu o creatura a Noptii.
Curand, Darren Shan si prietenul sau, Steve, sunt prinsi intr-o capcana mortala. Darren trebuie sa incheie un targ cu singura persoana care il poate salva pe Steve. Dar persoana aceea nu este o fiinta umana si nu e interesata decat de sange...

Ecranizarea cartii este in curs de realizare la UNIVERSAL STUDIOS, in regia lui Paul Weitz, filmul urmand a fi lansat in 2009. Din distributie fac parte: Salma Hayek si John C. Reilly.

198 pg. PRET 17 lei (in librarii 26 lei)

PRET NOU 15 LEI

LEACURI - cartea a treia Seria SEPTIMUS HEAP


NEW YORK TIMES BESTSELLER
Seria fantasy pentru copii si tineri a anului, tradusa in 27 de limbi, continua...

Cand Silas Heap desigileaza o camera uitata din Palat, elibereaza fantoma unei regine care a trait cu cinci sute de ani in urma. Regina Ethelcrunta este la fel de ingrozitoare moarta cum a fost si in viata, si tot pusa pe rele. Dar pentru planul ei diabolic de a-si asigura viata vesnica are nevoie de supunerea Jennei, de disparitia lui Septimus si de talentele fiului sau, Marcellus Pye, faimos Alkimist si Tamaduitor

544 pg. PRET 23 lei (in librarii 32 lei)

PRET NOU: 10 LEI

SAVUREAZA-MA - Alexandra Antonioni


IUBIRE, SEX SI ARTA DE A MANCA
"O carte amuzanta si spirituala pentru gurmanzi, dar si pentru cei care isi cauta sufletul-pereche." The Sun

O calatorie plina de umor, uneori onesta pana la condamnare, din cand in cand trista, prin suisurile si coborasurile unei relatii din zilele noastre, o carte destinata romanticilor carora le place la nebunie sa manance. Savureaza-ma demonstreaza, seducator si ironic, ca exista o legatura intre mancare si variatele stadii ale unei relatii amoroase. Nimic nu este lasat la voia intamplarii, de la cina primei intalniri sau gustarea luata dupa ce ai facut dragoste la intalnirea cu viitorii socri ori impacarea dupa prima cearta importanta, totul este rezolvat cu ajutorul unor retete fabuloase, care aduc consolarea atunci cand lucrurile merg prost.
320 pg. PRET 22 lei (in librarii 35 lei)


PRET NOU: 10 LEI

vineri, 25 septembrie 2009

Catedrala Marii - Idelfonso Falcones

In secolul al XIV-lea, pe cand Barcelona este un oras aflat in plina ascensiune, cei care traiesc in Ribera, o mahala simpla de pescari, hotarasc sa ridice templul cel mai maret inchinat vreodata Fecioarei Maria, Santa Maria del Mar, Sfanta Maria a Marii. In paralel se desfasoara povestea vietii tanarului Arnau, un serb care fuge de pe pamanturile lordului sau si se refugiaza in Barcelona, devenind un om liber si bogat. Dar, atragand invidia unui grup de aristocrati, va ajunge in cele din urma in mainile Inchizitiei. Din aceasta lume marcata de intoleranta religioasa, ambitii materiale si diferente sociale se urzeste o intriga plina de suspans, violenta si pasiune care recreeaza clarobscurul perioadei feudale.

576 pg. PRET 40 lei (in librarii 60 lei)

Varsta perfecta - Heather Skyler


La doar cincisprezece ani, Helen este angajata la piscina hotelului Dunes din Las Vegas pe post de salvamar. Trebuie sa salveze vieti, insa propria viata o surprinde nepregatita cand barbatii, mai tineri sau mai batrani, incep sa-i acorde atentie.
In "Varsta perfecta", Heather Skyler exploreaza natura frumusetii, a vietii intime si a diviziunilor intre clasele sociale, intr-o societate in acelasi timp normala si bizara, aratandu-ne ca adevarul celor mai profunde experiente - iubirea, tradarea, acceptarea - nu poate fi compromis de varsta.
317 pg. PRET 25 lei (in librarii 40 lei)

Asasina cultivata - Enrique Vila-Matas


Exista carti care inspira teama. Teama de adevar. Par mai curand bombe cu ceas sau animale impaiate, care pot sa-ti sarã la gat intr-o clipa de neatentie, decat carti. Personal, am avut aceasta experienta de douã ori. Prima oara a fost cu mult timp in urma, în 1977 sau în 1978; citeam pe atunci un roman de mici dimensiuni in ale carui pagini cititorul era avertizat ca putea muri chiar atunci. Cu alte cuvinte, putea muri de-adevaratelea, putea sa cada jos si sa nu se mai ridice. Romanul era Asasina cultivata de Enrique Vila-Matas, si chiar daca stiu ca nici unul dintre cititorii sai nu a murit, multi au fost transfigurati dupa aceea, convinsi de faptul ca, in relatia lor cu lectura, ceva s-a schimbat pentru totdeauna.
128 pg. PRET 11 lei (In librarii 20 lei)

Cheia Gaudi - Esteban Martin


Barcelona, orasul eternei dualitati. Pret de cateva veacuri, cei sapte cavaleri s-au succedat pastrând cel mai mare secret al crestinatatii inca de la începutul erei crestine. si acum risca sa piarda totul in fata unei tagme satanice: Oamenii Mensolei. O ramura deviata a masoneriei, care ii foloseste simbolurile si ritualurile, însa în chipul cel mai nelegiuit. Cum moartea marelui maestru al cavalerilor Mori apare iminenta, Antonio Gaudi, un membru important al ordinului, este numit mare maestru, dar care era în acelasi timp o figura deja celebra pentru geniul sau. Marele arhitect mosteneste o dubla misiune: sa faca tot ce îi sta in putere sa protejeze relicva si sa-i pastreze secretul pentru ca apoi s-o transmita ucenicului sau.
352 pg. PRET 33 lei (in librarii 50 lei)

Dragostea si alte lucruri imposibile - Ayelet Waldman


Cu sinceritate si umor, Ayelet Waldman a conceput un roman minunat al zilelor noastre, prezentand absurditatile vietii moderne si reamintindu-ne de ce ii iubim pe unii oameni orice s-ar intampla. Pentru Emilia Greenleaf, viata este in acelasi timp o comedie a erorilor si un teren minat cu emotii coplesitoare. Si-a gasit sufletul pereche in persoana lui Jack, si fiul acestuia, William, precoce si enervant, devine responsabilitatea ei principala in fiecare miercuri. Insa moartea fetitei ei nou-nascute o arunca intr-o depresie coplesitoare, care o face sa izbucneasca in lacrimi la vederea oricarui copil.
320 pg. PRET 26 lei (in librarii 40 lei)

Cenusa unei iubiri - Anne Fine


Tilli si Geoffrey se intalnesc intamplator pe plaja, apoi se revad dupa cativa ani la o petrecere. Dupa un divort elegant, Tilly se indragosteste de Geoffre, coplesita de atentia pe care acesta i-o acorda si de felul in care o rasfata. La randul sau, Geoffrey este divorta de ani buni, insa are nu numai o fosta sotie plina de resentimente, ci si doi copii, care apar pe neasteptate in viata linistita si comoda a lui Tilly.

188 pg. 22 lei (in librarii 35 lei)

joi, 24 septembrie 2009

Evanghelia dupa maghizi - Sergiu Valcu


Adevarata poveste a lui Iisus nu poate fi descoperita intr-o realitate istorica impenetrabila, peste care s-a asezat colbul a doua mii de ani. Ea se afla in fictiunea asupra inceputurilor crestinismului, pe care fiecare generatie tinde sa si le apropie in raport de propriile valori si aspiratii. In acest mecanism se ascund nelinistile si intrebarile noastre actuale, sublimate in mitul fondator al lumii crestine. Suntem mereu in cautarea adevarului nostru. Intr-o lume in vesnica metamorfoza, in care doar stelele aparent nu se misca, adevarul este plural. Acesta este si motivul pentru care Pilat din Pont nu a aflat niciodata un raspuns simplu, la o intrebare simpla. Ce este adevarul?
192 pg. PRET 24 lei (in librarii 38 lei)

Magia pentru incepatori - Kelly Link


Volumului de debut, Stranger Things Happen, atit de aclamat de critica, Magia pentru incepatori ii urmeaza ca o promisiune implinita si este chiar mai bine primit. „Mult mai ciudata si mai inteleapta“ (The Believer), aceasta noua culegere de povestiri aduna zombi, casatorii, vrajitoare, supereroi, magazine bintuite, partide apocaliptice de poker si altele de acelasi fel. Link este neobisnuita. Time Out New York ii numeste povestirile „bijuterii narative ce depasesc orice gen“.
304 pg. PRET 15 lei (in librarii 25 lei)


PRET NOU: 10 LEI

Mistere venetiene - Kathryn Walker


Romanul de debut semnat de Kathryn Walker, despre dragoste, pierdere, mister si renastere, se defasoara intr-o Venetie senzuala urmarind tensiunea psihica si emotionala a unei femei neimplinite, scriere inspirata din nefericita casnicie a autoarei cu binecunoscuttul cantaret James Taylor. Povestea se declanseaza in momentul in care Nel Everett, eroina romanului, coboara pe neasteptate din tren, parasindu-si sotul muzician, vedeta adulata si aclamata in concerte. Situatia se complica atunci cand ajunge in palatul unei contese venetiene si se implica in descifrarea unei fresce misterioase, a carei valoare ar putea schimba o secventa din istoria artei renascentiste.
288 pg. PRET 25 lei (in librarii 42 lei)

Limitele magiei - Graham Joyce


Graham Joyce reda in detaliu atmosfera anilor ’60, in special prin intermediul personajelor, fara sa insiste pe epoca in sine. intr-o zona rurala a Angliei, Mammy Cullen isi creste fiica, pe Fern, tratand-o in acelasi timp ca pe ucenica sa in prepararea diverselor ierburi si tincturi. Unul dintre pacienti moare dupa o potiune administrata de Mammy, dupa care aceasta se imbolnaveste si este internata. Fern se gaseste insa intr-o ipostaza cu totul noua, trebuind sa se desurce pentru prima oara de una singura.
256 pg. PRET 19 lei (30 lei in librarii)


PRET NOU 9 LEI

Copiii Imparatului - Claire Messud


Firul romanului incepe intr-un moment delicat din istorie – inainte de atacul terorist din 11 septembrie 2001. Aflate la virsta de 30 ani, cele trei personaje centrale se confrunta cu aceeasi criza: nu mai sunt tinere, dar nici suficient de mature.
354 pg. - cartonata PRET 32 lei (in librarii 50 lei)
Disponibil 2 exemplare

Blestemul Manuscrisului - Bogdan Hrib


Marele Maestru al Cavelerilor Teutoni, Herman von Salza, intelege ca batalia pentru tinuturile carpatice e pierduta. Doar unul de-al locului, un roman, poate duce lupta mai departe in apararea crestinatatii. Fratele Walter Schwartz a avut o mama romanca, pentru ei este Vlad Negru. El poate fi intemeietorul, daca Papa va redacta o Charta a Europei unite, o bula de plumb negru…
304 pg. - cartonata PRET 30 lei (in librarii 46 lei)


PRET NOU 26 LEI

Paradis - A.L.Kennedy


Hannah Luckraft cunoaste aroma paradisului. Se ascunde in linistea naturii, la tara; este dulceata pielii persoanei iubite, este gustul fiecarei bauturi pe care a gustat-o… Dar nicicand nu sta pe loc! Aproape de patruzeci, Hannah incepe sa-si puna intrebari: modul ei de viata nu e cel mai convenabil, subconstientul se revolta si sufletul e un pic nefericit. si atunci apare Robert… Din nord-est-ul Scotiei la Dublin, de la Londra la Montreal, la Budapesta si tot inainte, Hannah calatoreste dincolo de limitele ei, dincolo de ea, in cautarea starii finale – cea in care ea poate fi fericita, paradisul ei.
320 pg. PRET 20 lei


PRET NOU 12 LEI

Transgresiuni - Sarah Dunant


Sarah Dunant este autoarea bestsellerurilor In compania curtezanei (aparuta in treizeci de tari) si Nasterea lui Venus (tradusa in douazeci si sapte de limbi, in curs de ecranizare).
O casa somptuoasa, in stil victorian, intr-unul din cartierele elegante ale Londrei. O femeie proaspat traumatizata de o despartire dureroasa, incercand sa-si refaca existenta. O serie de intamplari stranii ce se petrec mai ales noaptea, numai intr-o anumita aripa a casei. Un criminal in serie, inarmat cu un ciocan, ce bantuie imprejurimile. Elizabeth Skorvecky se izoleaza complet de lume, refugiindu-se in muzica si in traducerea unui thriller despre lumea interlopa din Cehia. Elizabeth va descoperi ca pe urmele sale se afla un agresor periculos.
320 pg. PRET 16 lei (in librarii 29 lei)


PRET NOU: 7 LEI

Adevarul care ucide - Lisa Unger


Un nou bestseller semnat de autoarea thrillerului Minciuni periculoase
Cum reactionezi cand ti se spune ca esti... altcineva? Ca viata ta este un spectacol atent regizat? Ca esti fiica unui criminal? In Minciuni periculoase, scriitoarea Ridley Jones incearca sa-si descifreze trecutul si abia scapa cu viata. Acum, mai prudenta, se multumeste cu o existenta banala. Dar trecutul nu vrea sa moara. Ridley e avertizata ca in fiecare dintre fotografiile pe care le-a facut in ultimul an apare silueta amenintatoare a unui barbat. Un necunoscut o supravegheaza. Cine? De ce?
388 pg. PRET 18 lei (in librarii 30 lei)


pRET NOU: 7 LEI

Evadare imposibila - Lee Child


O strada din Chicago, intr-o zi insorita. Hoinarind fara tinta, Jack Reacher vede o femeie care incearca sa se descurce cu doua sacose si un baston. Fireste, nu ezita sa-i dea o mana de ajutor. Greseala. In clipa urmatoare, sunt rapiti sub amenintarea armelor. Prins in catuse, aruncat intr-o furgoneta, Reacher va avea la dispozitie 2000 de mile pentru a pricepe ce se intampla. Rapitorii n-au scos un cuvant. Femeia pretinde ca este agent FBI. In rest, mister.
504 pg. PRET 23 lei (in librarii 34 lei)


PRET NOU: 7 LEI

Atlasul norilor - David Mitchell


Roman castigator al British Book Literary Fiction Award si nominalizat la Booker Prize, Nebula Award si Arthur C. Clarke Award

Romanul Atlasul norilor traseaza o harta la scara mare a pasiunilor omenesti, survolate intr-un periplu halucinant, care porneste din Pacificul de Sud, aflat sub spectrul colonizarii in secolul al XIX-lea, si ajunge in viitorul postapocaliptic.
Sase povestitori secreta tot atatea universuri despartite de timp si spatiu, insa nu etanse, pentru ca le leaga noduri vitale, toti acesti povestitori savurosi creeaza cercuri narative in jurul dramaticei istorii orale a unei insule postapocaliptice.
636 pag., PRET 27 lei (in librarii 43 lei)


PRET NOU: 10 LEI

Clubul patriotilor - Christopher Reich


Thomas Bolden a crescut in orfelinate. Copilaria lui, demna de romanele lui Dickens, a fost marcata de saracie si violenta. Dar Bolden este un luptator: reuseste sa uite trecutul, termina o facultate, face cariera pe Wall Street. Acum nu-i lipsesc nici banii, nici dragostea. Fericirea, crede el, nu-i o vorba in vant. Apoi, in numai douasprezece ore, viata lui frumoasa se prabuseste ca un castel de nisip. Este rapit si interogat. I se cer informatii pe care nu le are. Scapa ca prin minune. E acuzat de crima. Fotografia lui apare in presa. Disperat sa scape din acest cosmar, Bolden trebuie sa-si aminteasca lectiile de supravietuire pe care i le-a dat viata
460 pg. PRET 21 lei (in librarii 32 lei)


PRET NOU: 7 LEI

Cu inima smulsa din piept - Radu Paraschivescu


Totul incepe cu un gest scandalos, la o nunta princiara. La marile case regale, casatoria si dragostea sunt indeobste chestiuni diferite. De data asta s-a intamplat ca mirele sa se indragosteasca, la propria nunta, de... fata de langa mireasa. Asa incepe una dintre cele mai romantice si mai crude iubiri medievale din Portugalia, tara in care pietrele incinse de soare si plesnite de vant spun povesti.Veti descoperi, citind aceste pagini, ca Ines si Pedro pot intra in randul marilor cupluri din istoria omenirii.
200 pg. PRET 15 lei (in librarii 25 lei)

Ultima aventura - Heimito von Doderer


Totul e incarcat de vraja si de simbol in calatoria pe care o fac - asemenea eroilor de roman cavaleresc - un nobil barbat aflat in amurgul vietii si tanarul sau scutier. O splendida calatorie initiatica printr-o padure plina de primejdii. Intalnirea cu balaurul nu e ultima aventura, mana domnitei nu e ultima ispita, iar dragostea nu e ultima incercare. O nuvela scrisa intr-un stil desavarsit, cu cativa stropi de umor si valuri de poezie.


112 pag. PRET 12 lei (in librarie 17 lei)


PRET NOU: 7 LEI

Bine ati venit

Am creat acest blog ca o continuare a blogului http://magazinulcudetoate.blogspot.com/ pentru a putea vizualiza mai bine ce contine oferta mea de carti. Aici veti gasi fiecare carte insotita de prezentare, copera, nr. de pagini, editura, gen si pret.

Orice intrebari, sugesti sau comenzi va rog sa le faceti pe adresa de mail magazinulcudetoate@yahoo.com